EnterpriseDB biedt nieuw programma voor benadeelde Oracle-klanten door SE2-licentiewijziging

EDB laat bestaande Oracle SE-gebruikers EDB Postgres inzetten zonder aanvullende kosten*

  • Bedrijfsnieuws van
  • Oracle
  • geplaatst op
  • 1 december 2015 15:20 uur

EnterpriseDB, leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt een speciaal programma aan voor Oracle SE-klanten, die geraakt worden door het nieuwe licentiebeleid van Oracle. EnterpriseDB biedt bestaande Oracle SE gebruikers tijdelijk de mogelijkheid om de EDB Postgres-oplossing te implementeren voor dezelfde jaarlijkse onderhoudskosten die ze momenteel voor Oracle betalen.*

Oracle heeft zijn populaire SE-database licentie-optie vervangen door een nieuwe licentie genaamd Oracle SE2. Hierdoor lopen veel bestaande SE-gebruikers het risico dat zij nieuwe hardware moeten aanschaffen, applicaties moeten herconfigureren of mogelijk mindere prestaties zullen ervaren. Het nieuwe programma van EDB biedt Oracle SE-klanten een alternatief voor de hogere kosten en voor het ongemak van de ‘upgrade’ naar de nieuwe Oracle SE2-licentie. Migreren naar de EDB Postgres-oplossing elimineert bovendien het blijvende gevaar van het op termijn niet naleven van de Oracle licentiebeperkingen, met het risico van aanvullende kosten.

“Oracle zoekt altijd naar manieren om meer omzet uit bestaande klanten te genereren. Eindgebruikers lopen het risico op stijgende kosten en audits als gevolg van deze licentiewijziging,” zegt Craig Guarente, CEO en oprichter van Palissade Compliance, een onafhankelijke Oracle licentie- en aanbestedingsadviesbureau. “Om te ontsnappen uit de grip van de stijgende Oracle-licenties en support-kosten, zouden klanten naar alternatieve technologieĆ«n zoals EDB Postgres moeten kijken.”

“Organisaties zijn op zoek naar de flexibiliteit en lage kosten van open source, maar verwachten wel dezelfde prestaties, tools en ondersteuning die ze gewend zijn van traditionele leveranciers als Oracle. EDB Postgres vervult deze behoefte en ondersteunt bedrijfskritische workloads voor een aantal van de grootste bedrijven ter wereld. Dit is een belangrijke reden dat EDB in 2014 en 2015 is erkend als een Gartner Magic Quadrant Leader,” zegt Keith Alsheimer, Chief Marketing Officer van EDB. “Het enterprise database-landschap ondergaat een snelle transformatie naar open source, omdat de meerwaarde nu zeer weinig verstoring en risico met zich meebrengt.”

Geen licentiekosten
Op dit moment betalen Oracle-klanten vooraf licentiekosten voor het gebruik van de database, plus de jaarlijkse onderhoudskosten. Voor hetzelfde bedrag dat Oracle SE-klanten nu betalen voor hun jaarlijkse onderhoudskosten, biedt EnterpriseDB nu de EDB Postgres aan. In tegenstelling tot Oracle komen hier geen extra licentiekosten bij, er zijn geen beperkingen van de functionaliteit of de implementatieomvang , en er zijn geen sancties bij wijzigingen.

Een migratie naar EDB Postgres is verder veelal snel en eenvoudig te realiseren met de EDB Migration Toolkit. De EDB Postgres-oplossing biedt Oracle-database compatibiliteit door native ondersteuning van PL/SQL. Databasebeheerders kunnen hun vaardigheden daardoor gemakkelijk overhevelen met behulp van dezelfde opgeslagen procedures en syntaxis. EDB Postgres bevat bovendien diverse extra functies die niet beschikbaar zijn in Oracle SE, zoals partitionering en virtual private database. EDB Postgres bevat verder enterprise-niveau tools voor monitoring, beheer, tuning, high-availability, disaster recovery en replicatie.

Open source transformatie
Organisaties zijn steeds meer bezig om hun datacenters te transformeren met open source. Hiermee worden besparingen in meerdere lagen van de onderneming besparingen gerealiseerd, die ze in staat stellen om met dit vrijgekomen budget nieuwe innovatieve toepassingen te financieren. In het rapport State of Open Source RDBMS 2015**, gepubliceerd in april 2015, voorspelt Gartner dat in 2018 70% van alle nieuwe en 50% van alle bestaande workloads zal worden uitgevoerd op open source RDBMS’en. Gartner raadt IT-afdelingen verder aan om een open source database toe te voegen aan zijn standaarden en commerciĆ«le RDBMS’en te vervangen, waar die niet noodzakelijk zijn voor specifieke functionaliteit.

De veranderingen in Oracle SE-licentie worden verder beschreven in dit EDB-blog, met aanvullende informatie over de promotie voor Oracle SE-klanten. Zij kunnen ook rechtstreeks contact opnemen met EDB voor meer informatie. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

* Algemene voorwaarden van toepassing
** The State of Open Source RDBMSs, 2015, door Donald Feinberg en Merv Adrian, gepubliceerd 21 april 2015

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.