EnterpriseDB introduceert ‘EDB Ark Database as a Service’ voor hybride cloud-implementaties van Postgres naar private en publieke clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • EnterpriseDB
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2016 12:39 uur

Tijdens Postgres Vision heeft EnterpriseDB® (EDB™), het Postgres-databaseplatformbedrijf, EDB Ark™ aangekondigd, een Database as a Service (DBaaS) voor hybride cloud-implementaties van Postgres naar private en publieke clouds, zoals Red Hat® OpenStack®, Amazon Web Services™ (AWS) en andere implementatieplatforms. Bovendien integreert EDB Ark met het toonaangevende cloud-native platform Pivotal Cloud Foundry®.

“EDB Ark levert IT-flexibiliteit zonder daarbij in te leveren op controle,” aldus Marc Linster, Ph.D., Senior Vice President, Productontwikkeling van EnterpriseDB. “Met EDB Ark kan IT-management voorzien in een DBaaS voor ontwikkelaars of databasebeheerders die in hybride omgevingen werken. De lancering van EDB Ark voor OpenStack, Amazon en andere platforms geven organisaties nu de mogelijkheid om Postgres instances snel te implementeren en om DevOps en doorlopende applicatieontwikkelingsdoelen beter te ondersteunen.”
“Moderne, cloud-native applicaties hebben schaalbare, eenvoudig toegankelijke on demand-datadiensten nodig met dezelfde hoge beschikbaarheid en weerbaarheid die men verwacht van traditionele big-iron oplossingen,” aldus Joshua McKenty, hoofd van Global Ecosystem Engineering bij Pivotal. “EnterpriseDB’s EDB Ark legt het krachtige enterprisewaardige PostgreSQL in handen van ontwikkelaars die bouwen aan de volgende generatie web-, mobiele en IoT-applicaties.”

“Er moeten dataplatforms worden gebouwd voor de cloud met open innovatie om zo de responsiviteit, agility en schaalbaarheid te kunnen leveren waar de zakelijke applicaties van vandaag om vragen,” aldus Doug Balog, General Manager van IBM POWER. “Onze investeringen in zowel de OpenPOWER Foundation als in onze samenwerkingsverbanden met EDB en de Postgres-community, onderstrepen onze extreme toewijding aan open source-ontwikkeling. Als zodanig voorziet POWER8, gecombineerd met EDB Ark, cliënten van een cloudoplossing die is gebouwd op efficiënte, hoogwaardige open technologieën die een toonaangevende DBaaS-keuze biedt.”

Gartner, Inc. schrijft: “IT-afdelingen worden overstelpt met verzoeken die voortkomen uit twee fundamenteel verschillende zakelijke behoeften: de behoefte om te voorzien in stabiele en betrouwbare prestaties voor het dagelijks functioneren van het bedrijf; en de behoefte aan flexibiliteit en responsiviteit voor het leveren van digitale innovatieve resultaten als motor voor nieuwe bedrijfsresultaten. Om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden, beveelt Gartner CIOʹs een bimodale benadering aan. Deze benadering stelt een Mode 1-mogelijkheid vast die wordt toegepast op meer voorspelbare situaties en focust zich op verbetering en renovatie van de meer bekende gebieden. De Mode 2-mogelijkheid is ontdekkend van aard, daar wordt geëxperimenteerd in het oplossen van nieuwe problemen.”

EDB Ark Architecture
EDB Ark vereenvoudigt het proces van de levering van robuuste Postgres-implementaties en profiteert tegelijkertijd van de voordelen van cloud computing. Wanneer het gebruikt wordt met EDB Postgres Advanced Server, levert EDB Ark ook compatibiliteit met Oracle®, met aanzienlijke kostenbesparingen en concurrentievoordelen tot gevolg.
Met de EDB Ark-console en APIʹs kunnen Postgres-clusters snel en eenvoudig worden gecreëerd. Ieder cluster wordt onmiddellijk ingesteld met hoge beschikbaarheid, automatische back-up en herstel, load balancing en basisbewaking en -management. Gebruikers kunnen ieder cluster versleutelen en zorgen voor een veilige en transparante omgeving voor de aangesloten applicaties.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.