EQT Mid Market investeert in Nederlandse IT-dienstverlener TransIP

  • Bedrijfsnieuws van
  • TransIP
  • geplaatst op
  • 31 augustus 2016 09:43 uur

EQT Mid Market Investment Strategy (“EQT Mid Market”) is overeengekomen om een belang in TransIP Group B.V. (“TransIP” of “het Bedrijf”) over te nemen van oprichter Ali Niknam. TransIP is de grootste onafhankelijke domeinnaam-, hosting- en VPS-leverancier in de Benelux met een focus op tech-savvy klanten. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Leiden en telt circa 70 medewerkers. Voor EQT Mid Market is dit de eerste investering in de Benelux.

TransIP is in 2003 opgericht door Ali Niknam, die het bedrijf samen met zijn team heeft laten uitgroeien tot de grootste speler in de Nederlandse markt, met meer dan 175.000 klanten. Niknam blijft aandeelhouder en zal toetreden tot de raad van commissarissen. De raad van commissarissen zal worden versterkt met de ervaring van Jonas Persson (voormalig CTO EMEA bij Microsoft en voormalig CEO van Microsoft Zweden), die zal aantreden als voorzitter. Het huidige management blijft leidinggeven aan TransIP.

EQT Mid Market ondersteunt de verdere expansie van het bedrijf via bestaande producten en markten en zal actief nieuwe groeimogelijkheden ondersteunen. Er wordt een specifieke focus gelegd op het verder versterken van de huidige leiderschapspositie in de Benelux, door vast te houden aan TransIP’s onderscheidende cultuur en klantgerichte benadering. De omzet voor 2016 is geraamd op 25 miljoen euro, gedreven door een jaarlijkse verkoopgroei van meer dan 20%.

Jeroen Hüpscher, CEO van TransIP: “TransIP is sinds haar oprichting enorm gegroeid. Wij zijn een leidend bedrijf voor professionele VPS, webhosting services en domeinen. Vorig jaar hebben wij met succes ‘STACK’ geïntroduceerd, een in Nederland gevestigde online data-opslag. Met EQT hebben we een geweldige partner gevonden die het mogelijk maakt om verdere groei buiten de Benelux te faciliteren.”

Ali Niknam, oprichter van TransIP: “Ik ben trots op wat wij met TransIP hebben bereikt. Door de enorme toewijding van iedereen die bij het bedrijf betrokken is, zijn wij nu in een volwassen fase aanbeland en klaar om verder te groeien. EQT is een goede partner die aandacht heeft voor langetermijndoelen en ons de mogelijkheid biedt om producten te blijven ontwikkelen die klanten in staat stellen om hun online aanwezigheid te managen.”

Jannik Kruse Petersen, partner bij EQT Partners en investment advisor voor EQT Mid Market: “De groei van TransIP is zeer indrukwekkend. Ali Niknam, Jeroen Hüpscher ende medewerkers van TransIP hebben het bedrijf laten groeien tot een marktleider, door te focussen op klanten en producten, innovatiecapaciteit en een sterke bedrijfscultuur. We kijken ernaar uit om de vele mogelijkheden in de markt te benutten door de financiële mogelijkheden en het netwerk van EQT aan te wenden.”

De partijen zijn overeengekomen om geen verdere details van de transactie naar buiten te brengen. Torch Partners heeft opgetreden als exclusieve financieel adviseur namens de oprichter van TransIP. Raymond James heeft opgetreden als exclusieve adviseur namens EQT Mid Market.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.