Equinix AM3 verkrijgt prestigieuze LEED Gold certificering

Datacenter krijgt certificering voor ‘groen en gezond’ gebouw

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 2 mei 2016 10:52 uur

Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenter-oplossingen, heeft een LEED Goud certificering verkregen voor haar datacenter AM3 op het Science Park in Amsterdam. Goud is de eennahoogste onderscheiding (er is normaal, zilver, goud en platinum) voor een gebouw op het gebied van duurzaamheid. AM3 is daarmee het eerste Equinix datacenter in Europa, Midden-Oosten en Azië met een LEED Gold certificering. Equinix streeft ernaar haar datacenters met LEED te certificeren en daarmee te onderstrepen dat Equinix duurzaam ondernemen serieus neemt.

“Wij zijn ontzettend blij en trots op de LEED Gold certificering”, aldus Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Deze certificering draagt bij aan ons eigen duurzaamheidsbeleid en komt tegemoet aan de toenemende vraag uit de markt om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de digitale infrastructuur van onze klanten. Een erg belangrijk streefpunt van Equinix.”

Voor het verkrijgen van een LEED certificering is het noodzakelijk dat een gebouw zo ontworpen, gebouwd, onderhouden en in gebruik is, dat duurzaamheid en menselijke gezondheid voorop staan. Equinix heeft deze certificering gekregen na uitgebreid onderzoek gedurende 12 maanden gebruik. Een LEED gecertificeerd gebouw wordt getoetst op maar liefst 34 criteria. Hieronder vallen onder meer het stedenbouwkundig plan, de waterefficiëntie, impact op energie en klimaat, gebruik van materialen en grondstoffen, binnenmilieukwaliteit en innovatie in gebruik. Alleen bij een voldoende score op ieder van deze punten wordt een certificering uitgereikt.

LEED staat voor Leadership in Energy & Environmental Design. Het LEED beoordelingssysteem werd ontwikkeld door de USGBC (United States Green Building Concil) en beoordeelt gebouwen op diverse aspecten, zowel in ontwerp als in gebruik. Het is dan ook een voorwaarde dat een gebouw reeds minimaal 12 maanden in gebruik is.

AM3 Science Park Amsterdam is het meest duurzame datacenter van Equinix in Nederland. Zo maakt het datacenter gebruik van warmte- en koude-opslag in de grond in plaats van mechanische koeling. Overtollige warmte van AM3 wordt gebruikt om de naburige gebouwen zoals de Universiteit van Amsterdam te verwarmen. Dankzij deze en andere duurzame technologieën draagt Equinix samen met haar klanten bij aan vermindering van CO2-uitstoot.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.