Equinix anticipeert op schaarste Science Park Amsterdam

Datacenter AM3 opent versneld fase 2 op de interconnectie hotspot van Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2014 12:37 uur

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) opent vandaag fase 2 van AM3 Science Park Amsterdam. Het datacenter beslaat nu 17.800 m2 en biedt daarmee capaciteit aan 2.800 cabinets. Die capaciteit is nodig om groeiende ondernemingen te blijven verbinden met invloedrijke spelers in de digitale economie. Het meeste verkeer loopt in 2014 vooralsnog via Amsterdam Zuid-Oost (43%). Maar het jonge Science Park is het afgelopen jaar sterk gegroeid als interconnectie hotspot in Europa. Maar liefst 42% van het dataverkeer verloopt nu via het Science Park.

Het Europese dataverkeer verplaatst zich naar het innovatieve Science Park. Steeds meer organisaties ontdekken hoe ze het gebruik van applicaties kunnen optimaliseren door data te ontsluiten bij datacenters die zich in een netwerkrijke omgeving bevinden. De ruimte om dit te doen op Amsterdam Science Park – een van de meest netwerkdichte locaties ter wereld – is echter schaars. Door de tweede fase van AM3 versneld te openen ontstaat er ruimte te voldoen aan de grote vraag.

Steve Smith, CEO Equinix: “Er zijn mensen die zeggen dat de locatie van het internet er niet toe doet. Die mensen hebben het bij het verkeerde eind, het doet er wel degelijk toe. Door je als organisatie op een plek te vestigen waar wetenschap en bedrijfsleven elkaar ontmoet, ben je in staat om te anticiperen op de toekomst. In het specifieke geval van Amsterdam, kun je er bovendien makkelijk verbinding maken met de belangrijkste spelers in de digitale economie. Op Science Park Amsterdam vinden organisaties een kritische massa -van ruim 250 netwerken.”

Eberhart van der Laan, Burgemeester van Amsterdam: “Jaren geleden was het Science Park Amsterdam een goed bewaard geheim. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een gebied met internationale allure. In de jaren 60 werd het innovatieve fundament gelegd, toen was het de plek van de eerste onderzoeksinstituten. Tegenwoordig is het een plek waar bijzondere prestaties geleverd worden, waar onderzoek en ondernemerschap elkaar ontmoeten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.