Equinix anticipeert op schaarste Science Park Amsterdam

Datacenter AM3 opent versneld fase 2 op de interconnectie hotspot van Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2014 12:37 uur

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) opent vandaag fase 2 van AM3 Science Park Amsterdam. Het datacenter beslaat nu 17.800 m2 en biedt daarmee capaciteit aan 2.800 cabinets. Die capaciteit is nodig om groeiende ondernemingen te blijven verbinden met invloedrijke spelers in de digitale economie. Het meeste verkeer loopt in 2014 vooralsnog via Amsterdam Zuid-Oost (43%). Maar het jonge Science Park is het afgelopen jaar sterk gegroeid als interconnectie hotspot in Europa. Maar liefst 42% van het dataverkeer verloopt nu via het Science Park.

Het Europese dataverkeer verplaatst zich naar het innovatieve Science Park. Steeds meer organisaties ontdekken hoe ze het gebruik van applicaties kunnen optimaliseren door data te ontsluiten bij datacenters die zich in een netwerkrijke omgeving bevinden. De ruimte om dit te doen op Amsterdam Science Park – een van de meest netwerkdichte locaties ter wereld – is echter schaars. Door de tweede fase van AM3 versneld te openen ontstaat er ruimte te voldoen aan de grote vraag.

Steve Smith, CEO Equinix: “Er zijn mensen die zeggen dat de locatie van het internet er niet toe doet. Die mensen hebben het bij het verkeerde eind, het doet er wel degelijk toe. Door je als organisatie op een plek te vestigen waar wetenschap en bedrijfsleven elkaar ontmoet, ben je in staat om te anticiperen op de toekomst. In het specifieke geval van Amsterdam, kun je er bovendien makkelijk verbinding maken met de belangrijkste spelers in de digitale economie. Op Science Park Amsterdam vinden organisaties een kritische massa -van ruim 250 netwerken.”

Eberhart van der Laan, Burgemeester van Amsterdam: “Jaren geleden was het Science Park Amsterdam een goed bewaard geheim. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een gebied met internationale allure. In de jaren 60 werd het innovatieve fundament gelegd, toen was het de plek van de eerste onderzoeksinstituten. Tegenwoordig is het een plek waar bijzondere prestaties geleverd worden, waar onderzoek en ondernemerschap elkaar ontmoeten.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...