Equinix en Lloyd’s ontwikkelen opensource-oplossing voor risicomodellen

Nieuw framework ‘Oasis’ werd ontwikkeld in 5 jaar en kostte 3,78 miljoen euro

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 5 december 2016 16:10 uur

Datacenterdienstverlener en interconnectiviteitsbedrijf Equinix en verzekeraar Lloyd’s hebben een opensource-platform voor catastrofe- en risicomodellen gemaakt. Het platform, genaamd Oasis, maakt uitwisseling van data en samenwerking tussen verzekeraars makkelijker. Ook draagt het platform bij aan verbetering van de risicomodellen van verzekeraars, wat tot kostenbesparingen leidt.

Het framework kostte zo’n 3,78 miljoen euro en werd in ongeveer vijf jaar tijd ontwikkeld. Met Oasis wordt het mogelijk voor stakeholders in de verzekeringsmarkt om data te delen met betrekking tot bijvoorbeeld levensverzekeringen, eigendomsverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen. Hierdoor zijn verzekeraars in staat om de capaciteit die nodig is voor het maken van risicomodellen te vergroten. Daarnaast kunnen ze de juiste voorwaarden aan hun cliënten leveren, door slimmere risicomodellen. Dit leidt vervolgens tot een flinke kostenbesparing.

Verzekeraars leggen met Oasis niet alleen een directe verbinding met elkaar, ze vergroten ook de kracht van hun risicomodellen. Tegelijkertijd verlagen ze de kosten voor ICT, bandbreedte en netwerkconnectiviteit.

Diepere analyse door samenwerking
Lloyd’s is de grootste marktplaats ter wereld voor verzekeringen waar personen of bedrijven risico’s nemen van klanten, die daarvoor een bepaalde premie afdragen. Het is dan ook logisch dat hier, op een plek waar zoveel partijen samenkomen, deze innovatie mogelijk is gemaakt. Naast Equinix, Lloyd’s en de Lloyd’s Market Association, werkten zo’n tien marktpartijen mee aan het framework, dat in een Londens datacenter van Equinix getest en geïmplementeerd werd. Cinnober en Datapipe waren verantwoordelijk voor de hardware in het project.

Huis van de Londense beurs
James Maudslay, global head of Insurance bij Equinix: “Onze kracht om bedrijven en partners te laten verbinden, heeft tot de lancering van een framework geleid dat de hele industrie gaat veranderen. Aangezien onze business-ecosystemen blijven groeien en meer samenwerkingen zoals deze in meer industrieën zullen plaatsvinden, verwachten we meer van dit soort disruptieve innovaties. Het zijn voor ons en onze klanten erg spannende tijden.”

In totaal hebben wereldwijd zo’n 875 financiële instellingen hun ICT-systemen bij Equinix geplaatst. Ook is Equinix bekend omdat het de ICT-systemen van de Londense beurs huisvest. Maar ook de intermediairs die nodig zijn om financiële transacties via smartphones te laten lopen, zijn gehuisvest in datacenters van Equinix.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Abbatis
Raf Vantongerloo: De eigenaar van dit éénmanszaakje is niet alleen een ontzettende eikel, hij is ook technisch volle...

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...