Equinix neemt 24 datacenters over van Verizon voor 3,35 miljard euro

Groeiende vraag naar wereldwijde connectiviteit vergt uitbreiding capaciteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 7 december 2016 10:15 uur

Interconnectiviteit-bedrijf en datacenterdienstverlener Equinix neemt 24 datacenters van Verizon over voor 3,35 miljard euro. Hiermee komt het totale aantal datacenters van Equinix uit op 175 en bezit de marktleider zo’n 40 procent van alle datacenters wereldwijd. Met deze uitbreiding wil Equinix inspelen op de groeiende behoefte aan consistente, wereldwijde connectiviteit.

Eerder dit jaar naam Equinix de 40 datacenters van het Britse TelecityGroup voor zo’n 3,5 miljard euro.

Vraag naar interconnectiviteit
Met de aankoop van 24 datacenters verbetert Equinix de interconnectiviteit in de VS en Latijns-Amerika, waar de datacenters van Verizon staan. Klanten van Equinix zijn dan ook beter in staat om in te spelen op een van de grootste trends, namelijk interconnectiviteit (aldus Gartner: 2017). Interconnectiviteit behelst het wereldwijd verbinden van bedrijven met mensen, data en clouddienstverleners.

“Deze uitbreiding is een direct resultaat van de toenemende behoefte van onze klanten aan interconnectiviteit. Meer bedrijven kiezen ervoor om hun IT-systemen te outsourcen. De bedrijven die wereldwijd koploper zijn, kiezen ervoor om hun systemen bij Equinix te plaatsen. Dit biedt hen namelijk de voordelen van consistente, wereldwijde connectiviteit. De expansie van ons datacentrumplatform in Amerika vergroot de kansen op het gebied van interconnectiviteit die we onze klanten bieden, in Amerika en in Europa”, aldus Eric Schwartz, president EMEA voor Equinix.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...