Equinix ontwikkelt framework als antwoord op tekortkomingen IoT

Interconnection Oriented Architecture helpt bedrijven met ‘fog computing’

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 7 november 2016 11:45 uur

Door de opkomst van Internet of Things (IoT) verzamelen steeds meer lokale ‘things’ grote hoeveelheden data. Deze kunnen door beperkingen in netwerken niet altijd in een centrale omgeving verwerkt worden, waardoor het zogeheten ‘fog computing’ in opkomst is. Dat is het lokaal verzamelen en analyseren van data, alvorens deze naar de cloud te versturen. Equinix, wereldwijde leverancier van datacenter- en interconnectiviteitsdiensten, ontwikkelde daarom de Interconnection Oriented Architecture (IOA); een framework dat organisaties helpt met hun uitdagingen op het gebied van het fog computing.

Fog computing in opkomst
Organisaties ontwikkelen intelligente toepassingen die gebruikmaken van lokaal verzamelde data, die via de cloud bijeen worden gebracht. Het opslaan en analyseren van data in een gecentraliseerde omgeving is echter in veel gevallen suboptimaal. De opkomst van Internet of Things (IoT) zorg er voor dat meer bedrijven voor ‘fog computing’ kiezen. Hierdoor kunnen verbonden devices sneller data verwerken, aangezien er een framework voor computer- en netwerkomgevingen ontstaat waarin data verstuurd wordt in lokale architecturen.

“We zien dat fog computing toeneemt in situaties waarin netwerken overbelast kunnen raken, verbindingen onbetrouwbaar zijn en latency een rol speelt. Voorbeelden van use cases zijn alarm- en sprinklersystemen, die ontworpen zijn voor een realtime, lokale reactie op gemeten waarden”, verklaart Klaas Mertens, Global Solution Architect bij Equinix. “Ook voor verkeerscontrolesystemen en landbouwtoepassingen die grote hoeveelheden data over lokale netwerken in soms afgelegen locaties versturen, kan het verstandig zijn lokaal data te verwerken voor deze doorgestuurd worden naar een datacenteromgeving.”

Ontwikkeling fog computing uitbesteden
In de analyse ‘The Fog Rolls In: Network Architectures for IoT and Edge Computing’ gaat Stratecast Frost & Sullivan in op het verschijnsel fog computing en de toepassingen ervan. Bedrijven die zelf fog computing-toepassingen ontwikkelen, zien zich geconfronteerd met complexiteit en extra kosten. Daarom rekent Stratecast op industrieleiders als Equinix voor het leveren van tools en services die eenvoudig en kostenefficiënt te implementeren zijn.

Equinix ziet dat veel uitdagingen binnen fog computing lijken op uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen bij het zoeken naar efficiënte reken- en netwerkarchitecturen, die niet exclusief zijn voorbehouden aan IoT-toepassingen. Dit is waarom Equinix haar Interconnection Oriented Achitecture (IOA) heeft ontwikkeld, om een framework te bieden voor het bouwen van hybride IT-omgevingen waarin mensen, locaties, clouds en data onderling efficiënt, kosteneffectief en veilig verbonden zijn met hoge datasnelheden en een lage latency. Equinix zet tevens een ‘knowledge base’ op, gebaseerd op bestaande use cases met templates, patronen, ontwerpen en gidsen die hen helpen bij het selecteren, bouwen en implementeren van architecturen met optimale interconnectiviteit.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.