Equinix roept kabinet om te investeren in digitale infrastructuur

Deltawerken voor Digitaal om economische groei aan te jagen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 19 september 2016 10:57 uur

Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenteroplossingen, roept het Kabinet op om te investeren in de digitale infrastructuur. Morgen presenteert het Kabinet Rutte II zijn laatste miljoenennota. Waar Duitsland inzet op groene energie en Engeland op fintech, zou Nederland er goed aandoen om te investeren in digitale infrastructuur, stelt Equinix.

Equinix stelt dat het tijd wordt tijd dat er aandacht is voor de kansen van de digitale infrastructuur en er echt op ingezet wordt door de overheid. Het derde mainport (internetknooppunt Amsterdam) maakt meer dan de andere mainports (Schiphol en de Rotterdamse haven) economische groei mogelijk, aldus het datacenterbedrijf. Equinix is dan ook lid van de DINL en DDA, die de belangen van de industrie vertegenwoordigen en in die hoedanigheid werken aan het verbeteren van de digitale infrastructuur.

Deltawerken voor digitaal
Michiel Eielts, directeur van Equinix Benelux: “Door te investeren in wat al goed gaat, blijf je concurrerend met andere landen. We doen er goed aan om onze koppositie niet verloren te laten gaan, denk aan Amsterdams status als grootste internetknooppunt van de wereld. Je zou ons plan de Deltawerken voor Digitaal kunnen noemen. Net zoals er in Duitsland geïnvesteerd is in groene energie en Engeland inzet op fintech, zo zou Nederland ook moeten investeren in haar toekomst en groei mogelijk moeten blijven.”

Meer aandacht voor groei
De vorige miljoenennota was vrij summier over de digitale infrastructuur, zo viel er te lezen: “De Amsterdam Internet Exchange is het grootste internetknooppunt ter wereld. Als het internet uitvalt, vertraagt dat op dat moment de hele economie. Daarom is het belangrijk dat we deze digitale steunpilaar van onze economie beveiligen.”

Eielts: “Ik hoop dat er dit jaar niet alleen gefocust wordt op het beschermen van deze steunpilaar, maar er ook aandacht is voor de kansen die deze digitale infrastructuur biedt. Mark Rutte noemde de digitale mainport ‘een klein wondertje’. Laten we hopen dat hij doorzet en er budget vrijkomt voor investeringen in onderwijs, faciliteiten en research. Dan kunnen we het begin van de jaren ’90 herleven, toen SurfNet en de AMS-IX opkwamen, wat voortkwam uit een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven en Nederland een voorsprong gaf op andere landen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Abbatis
Raf Vantongerloo: De eigenaar van dit éénmanszaakje is niet alleen een ontzettende eikel, hij is ook technisch volle...

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...