Equinix roept kabinet om te investeren in digitale infrastructuur

Deltawerken voor Digitaal om economische groei aan te jagen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 19 september 2016 10:57 uur

Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- en datacenteroplossingen, roept het Kabinet op om te investeren in de digitale infrastructuur. Morgen presenteert het Kabinet Rutte II zijn laatste miljoenennota. Waar Duitsland inzet op groene energie en Engeland op fintech, zou Nederland er goed aandoen om te investeren in digitale infrastructuur, stelt Equinix.

Equinix stelt dat het tijd wordt tijd dat er aandacht is voor de kansen van de digitale infrastructuur en er echt op ingezet wordt door de overheid. Het derde mainport (internetknooppunt Amsterdam) maakt meer dan de andere mainports (Schiphol en de Rotterdamse haven) economische groei mogelijk, aldus het datacenterbedrijf. Equinix is dan ook lid van de DINL en DDA, die de belangen van de industrie vertegenwoordigen en in die hoedanigheid werken aan het verbeteren van de digitale infrastructuur.

Deltawerken voor digitaal
Michiel Eielts, directeur van Equinix Benelux: “Door te investeren in wat al goed gaat, blijf je concurrerend met andere landen. We doen er goed aan om onze koppositie niet verloren te laten gaan, denk aan Amsterdams status als grootste internetknooppunt van de wereld. Je zou ons plan de Deltawerken voor Digitaal kunnen noemen. Net zoals er in Duitsland geïnvesteerd is in groene energie en Engeland inzet op fintech, zo zou Nederland ook moeten investeren in haar toekomst en groei mogelijk moeten blijven.”

Meer aandacht voor groei
De vorige miljoenennota was vrij summier over de digitale infrastructuur, zo viel er te lezen: “De Amsterdam Internet Exchange is het grootste internetknooppunt ter wereld. Als het internet uitvalt, vertraagt dat op dat moment de hele economie. Daarom is het belangrijk dat we deze digitale steunpilaar van onze economie beveiligen.”

Eielts: “Ik hoop dat er dit jaar niet alleen gefocust wordt op het beschermen van deze steunpilaar, maar er ook aandacht is voor de kansen die deze digitale infrastructuur biedt. Mark Rutte noemde de digitale mainport ‘een klein wondertje’. Laten we hopen dat hij doorzet en er budget vrijkomt voor investeringen in onderwijs, faciliteiten en research. Dan kunnen we het begin van de jaren ’90 herleven, toen SurfNet en de AMS-IX opkwamen, wat voortkwam uit een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven en Nederland een voorsprong gaf op andere landen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?