Equinix treedt toe tot Cloud Security Alliance

Bedrijf verhoogt inspanningen voor levering van veilige, rechtstreekse en snelle verbindingen met meerdere cloudproviders

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 18 april 2016 12:08 uur

Equinix, wereldwijd leverancier van interconnectie- endatacenteroplossingen, is toegetreden tot de Cloud Security Alliance (CSA), een non-profitorganisatie die zich sterk maakt voor verder verbeteren van security-assurance bij cloudautomatisering. De CSA stimuleert ook kennisontwikkeling rond de diverse gebruikswijzen van de cloud om op die wijze alle andere vormen van automatisering veiliger te maken. Met toetreding onderstreept Equinix haar zorg voor de uitdagingen op het gebied van security van haar klanten.

De meeste CIO’s beseffen dat de stap naar de cloud essentieel is met het oog op zakelijke slagvaardigheid en performancewinst. Toch zien veel van hen beveiliging nog als een belemmering voor omarming van de cloud. Meer specifiek: in een recente studie, ‘The Enterprise of the Future’,  stond cyber-security bovenaan het IT-zorgenlijstje, waarbij 64% van de respondenten aangaf dat die zorgen mogelijk aanleiding zijn om binnen 12 maanden over te gaan tot herinrichting van hun IT-infrastructuur. Veilige, directe verbindingen met meerdere cloudleveranciers via de Equinix Cloud Exchange™ oplossing bieden interconnected organisaties de mogelijkheid om het openbare internet te omzeilen en zo op veiliger wijze te profiteren van de mogelijkheden die de cloud biedt. Equinix Cloud Exchange is een geavanceerde interconnectie-oplossing die naadloze en veilige on-demand-toegang biedt tot verschillende clouds vanuit de verschillende netwerken in de Equinix International Business Exchange™ (IBX®) datacenters over de hele wereld.

Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux zegt hierover:“Equinix Cloud Exchange levert directe, veilige interconnectiviteit met meerdere cloudserviceproviders en applicaties, met zeer hoge doorvoer en betrouwbaarheid. Zowel grote als kleindere bedrijven gebruiken het inmiddels voor veilige toegang tot duizenden cloudservices, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure en Office 365, Google Cloud Platform en Oracle Cloud. Door toetreding tot de Cloud Security Alliance zetten we een verdere stap in het wegnemen van de beveiligingszorgen van onze zakelijke klanten rond cloudgebruik.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.