Equinix verstevigt marktleiderspositie met afronden van overname Telecity

Het wereldwijde interconnectie platform van Equinix nu in 40 markten, waarvan 7 nieuwe in Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 15 januari 2016 15:30 uur

Equinix, wereldwijd aanbieder van interconnectie en datacenters, kondigt vandaag aan dat de overname van TelecityGroup is afgerond. Met de deal is een bedrag van $3,8 miljard (£2,6 miljard, €3,5 miljard) gemoeid. Dankzij de overname van TelecityGroup kan Equinix meer dan 40 datacenters aan haar portfolio toevoegen en wordt de capaciteit van de Equinix International Business Exchange IBX® datacenters in Europa meer dan verdubbeld. Daarmee verstevigt Equinix haar positie als Europees markleider op het gebied van datacenters en interconnectie.

Met deze overname wordt het aantal landen waar Equinix datacenters heeft in Europa uitgebreid, en tegelijkertijd de dichtheid van kritische netwerk- en clouddiensten groter. Zo kunnen grootzakelijke klanten van Equinix de voordelen van interconnectie optimaal benutten en hun eigen klanten nog beter bedienen. De vergroting in aantal en dichtheid van de datacenters zorgt voor een nog betere toegang tot sterk onderling verbonden datacenters wereldwijd. Dit biedt kansen voor het verbeteren van bedrijfsperformance en realiseren van groei en innovatie.

Steve Smith, president and CEO, Equinix: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal in het 17-jarig bestaan van ons bedrijf – dankzij de afronding van de overname van Telecity. Doordat we nu ons interconnectie platform in belangrijke markten in Europa verder kunnen uitbouwen, kunnen we enerzijds onze wereldwijde klanten nog beter van dienst zijn en anderzijds onze shareholder value vergroten.”

Om competitief te blijven en mee te gaan in marktontwikkelingen, blijven bedrijven hun IT outsourcen, maar wordt ook gevraagd om connectiviteit met service providers en business partners in verschillende landen op centrale locaties – en dat is precies waar Equinix voordeel biedt met haar wereldwijde aanbod van datacenters. Vandaag de dag komt meer dan de helft (54%) van de omzet van Equinix van klanten die in diverse continenten (Amerika, Asia-Pacific en EMEA) actief zijn. En maar liefst 83% van de omzet komt van klanten die in meerdere landen opereren. Deze cijfers onderstrepen waarom Equinix op dergelijke schaal actief is en zaken doet. Met de nieuwe datacenters en nog betere interconnectie kan Equinix haar marktpositie verder uitbouwen, wat kansen creëert voor groei van het wereldwijde ecosysteem.

John Hughes, tot voor kort Executive Chairman van TelecityGroup, en nu Board Member van Equinix: “De combinatie van Equinix en Telecity biedt klanten meer keuze. Interconnectie wordt nog steeds belangrijker in dit digitale tijdperk. Klanten vertrouwen volledig op connectiviteit om daar voordeel ten opzichte van hun concurrentie uit te halen. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om al mijn toegewijde en getalenteerde collega’s en medewerkers van Telecity te bedanken voor hun inzet. Samen hebben we een top bedrijf in datacenters gebouwd en worden we nu onderdeel van een groter geheel. Ik kijk uit naar een soepele integratie van beide bedrijven en blijf mij voor de volle honderd procent inzetten, maar nu als lid van de Board of Directors van Equinix.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.