Equinix verstevigt marktleiderspositie met afronden van overname Telecity

Het wereldwijde interconnectie platform van Equinix nu in 40 markten, waarvan 7 nieuwe in Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 15 januari 2016 15:30 uur

Equinix, wereldwijd aanbieder van interconnectie en datacenters, kondigt vandaag aan dat de overname van TelecityGroup is afgerond. Met de deal is een bedrag van $3,8 miljard (£2,6 miljard, €3,5 miljard) gemoeid. Dankzij de overname van TelecityGroup kan Equinix meer dan 40 datacenters aan haar portfolio toevoegen en wordt de capaciteit van de Equinix International Business Exchange IBX® datacenters in Europa meer dan verdubbeld. Daarmee verstevigt Equinix haar positie als Europees markleider op het gebied van datacenters en interconnectie.

Met deze overname wordt het aantal landen waar Equinix datacenters heeft in Europa uitgebreid, en tegelijkertijd de dichtheid van kritische netwerk- en clouddiensten groter. Zo kunnen grootzakelijke klanten van Equinix de voordelen van interconnectie optimaal benutten en hun eigen klanten nog beter bedienen. De vergroting in aantal en dichtheid van de datacenters zorgt voor een nog betere toegang tot sterk onderling verbonden datacenters wereldwijd. Dit biedt kansen voor het verbeteren van bedrijfsperformance en realiseren van groei en innovatie.

Steve Smith, president and CEO, Equinix: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal in het 17-jarig bestaan van ons bedrijf – dankzij de afronding van de overname van Telecity. Doordat we nu ons interconnectie platform in belangrijke markten in Europa verder kunnen uitbouwen, kunnen we enerzijds onze wereldwijde klanten nog beter van dienst zijn en anderzijds onze shareholder value vergroten.”

Om competitief te blijven en mee te gaan in marktontwikkelingen, blijven bedrijven hun IT outsourcen, maar wordt ook gevraagd om connectiviteit met service providers en business partners in verschillende landen op centrale locaties – en dat is precies waar Equinix voordeel biedt met haar wereldwijde aanbod van datacenters. Vandaag de dag komt meer dan de helft (54%) van de omzet van Equinix van klanten die in diverse continenten (Amerika, Asia-Pacific en EMEA) actief zijn. En maar liefst 83% van de omzet komt van klanten die in meerdere landen opereren. Deze cijfers onderstrepen waarom Equinix op dergelijke schaal actief is en zaken doet. Met de nieuwe datacenters en nog betere interconnectie kan Equinix haar marktpositie verder uitbouwen, wat kansen creëert voor groei van het wereldwijde ecosysteem.

John Hughes, tot voor kort Executive Chairman van TelecityGroup, en nu Board Member van Equinix: “De combinatie van Equinix en Telecity biedt klanten meer keuze. Interconnectie wordt nog steeds belangrijker in dit digitale tijdperk. Klanten vertrouwen volledig op connectiviteit om daar voordeel ten opzichte van hun concurrentie uit te halen. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om al mijn toegewijde en getalenteerde collega’s en medewerkers van Telecity te bedanken voor hun inzet. Samen hebben we een top bedrijf in datacenters gebouwd en worden we nu onderdeel van een groter geheel. Ik kijk uit naar een soepele integratie van beide bedrijven en blijf mij voor de volle honderd procent inzetten, maar nu als lid van de Board of Directors van Equinix.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...