Equinix wint International Datacentre and Cloud Award 2014 voor duurzaamheid

Equinix onderscheiden vanwege buitengewoon innovatievermogen op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 12 juni 2014 10:33 uur

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), wereldwijd aanbieder van interconnectie en datacenters, is dit jaar bij de International Datacentre and Cloud Awards winnaar is geworden in de categorie duurzaamheid.

Equinix kreeg de prijs gisteravond overhandigd voor de bouw van de hypermoderne International Business Exchange™-faciliteiten (IBX®) in Amsterdam (AM3), een van de meest geavanceerde en duurzame datacenters ter wereld. De prijs bekroont AM3 vanwege het innovatieve design achter de koeling en de energiedistributie, wat resulteert in een optimale stroomefficiëntie (power usage effectiveness of PUE) en een aanzienlijke daling van de CO2 -uitstoot.

Belangrijkste feiten en cijfers

  • AM3 maakt gebruik van Aquifer Thermal Energy Storage (ATES), een ultra-efficiënte airconditioningtechnologie voor computerruimtes en hybride koeltorens die het gebruik van mechanische koelingen overbodig maken. Het overschot aan energie dat bij AM3 wordt geproduceerd, wordt gebruikt om een nabijgelegen gebouw van de Universiteit van Amsterdam te verwarmen.
  • Deze ingebouwde energie-efficiëntie in het design van AM3 heeft bij dit ontwerp geleid tot een PUE van 1,19 – ter vergelijking: het branchegemiddelde is 2,5 – en tot een verlaging van de CO2-uitstoot.
  • In AM3 beschikken bedrijven over uitgebreide verbindingsmogelijkheden waarmee er snel en kostenefficiënt data kan worden uitgewisseld met partners; ook hebben klanten toegang tot twee internetexchanges, waarmee 80 procent van de Europese Unie bereikbaar is binnen 50 milliseconden.
  • De prestigieuze International Datacentre and Cloud Awards zijn dit jaar voor de zevende maal gehouden en worden uitgereikt door experts die afkomstig zijn uit heel Europa. Ze worden beschouwd als de belangrijkste Europese onderscheiding in de datacenterbranche.

Citaat

Michiel Eielts, algemeen directeur Equinix (Netherlands) B.V.:
“We zijn erg blij met deze award, het is een bekroning voor onze voortdurende focus op het bouwen van innovatieve en duurzame colocatie-datacenters. De afgelopen jaren is de datacenterbranche enorm veranderd; bij het realiseren van bedrijfsdoelstellingen zijn colocatiestrategieën centraal komen te staan, doordat dergelijke faciliteiten steeds waardevollere omzetfactoren zijn geworden voor een groot aantal branches en bedrijven. AM3 is nu aan het tweede jaar bezig en de aanwas van nieuwe klanten blijft goed; dit is het resultaat van onze toonaangevende netwerkverbindingen en onze uitstekende uptime, en ook van de inspanningen die Equinix levert om ervoor te zorgen dat energie-efficiëntie een van de topprioriteiten blijft.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.