Ericsson opent kantoor in Maastricht

Nieuwe kantoor voldoet aan alle duurzaamheidslabels

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ericsson
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2015 13:58 uur

Ericsson, leverancier van communicatietechnologie en -diensten, heeft een nieuw kantoor geopend in Maastricht. Het kantoor verhuist van de voormalige locatie in Stein naar bedrijventerrein Wyck in Maastricht-Zuid, waar ook het MECC en Maastricht University zijn gevestigd. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan zo’n 200 medewerkers.

De officiële opening werd verricht door de Zweedse ambassadeur Dhr. Per Holmström en de burgemeester van Maastricht Mevr. J.M. Penn-te Strake. Terwijl de zonne-auto Stella voor het nieuwe kantoor over een symbolische startlijn reed, werd het nieuwe kantoor middels een druk op de knop geopend. Ericsson is sponsor van de Stella LUX; de vierpersoons gezinsauto van het Solar Team Eindhoven die op zonne-energie rijdt en op 18 oktober zal starten in de World Solar Challenge in Australië.

Minder reisbewegingen
De locatie van het nieuwe Ericsson-kantoor is voor ruim de helft van de medewerkers dichter bij huis, ligt naast een NS-station en slechts 2 kilometer van Vodafone, één van de klanten van Ericsson. Veel Ericsson-medewerkers in het zuiden van het land moeten dagelijks werkzaamheden bij Vodafone uitvoeren. De extra reisafstand van kantoor naar klant was 20 en is nu nog maar 2 kilometer. Dit bespaart dus een hoop tijd en kosten.

Daarmee werkt Ericsson mee aan de doelstelling van de gemeente Maastricht om reisbewegingen te verminderen. Ericsson heeft daartoe zelfs een convenant met de gemeente afgesloten om reisbewegingen te gaan verminderen en mensen te stimuleren met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te nemen. Zo zijn er e-bikes beschikbaar voor medewerkers die even naar de klant op en neer moeten voor overleg.

“Het nieuwe kantoor in Maastricht past beter bij de filosofie van Ericsson. Naast het feit dat het kostenefficiënter is, is het kwalitatief ook veel beter qua duurzaamheid, geluid, indeling, klimaatbeheersing en verlichting. Het pand is ingericht conform het Work Smarter-concept. Dus veel open ruimtes voor werken, veel overlegruimtes in verschillende groottes zodat ook project- en werkoverleggen kunnen plaatsvinden”, zegt Rob Wolters, Algemeen Directeur Ericsson Nederland. “Onze medewerkers zijn actief betrokken geweest bij de inrichting van het nieuwe kantoorpand. Iedereen heeft meegedacht over onder andere de indeling, wie komt waar te zitten, de procedures, het parkeerbeleid, de kleurstellingen en de benaming van de vergaderzalen.”

In Nederland heeft Ericsson 1200 medewerkers in dienst. Zij werken verspreid over vier vestigingen in Rijen, Sliedrecht, Hilversum en Maastricht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.