Ericsson opent kantoor in Maastricht

Nieuwe kantoor voldoet aan alle duurzaamheidslabels

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ericsson
  • geplaatst op
  • 16 oktober 2015 13:58 uur

Ericsson, leverancier van communicatietechnologie en -diensten, heeft een nieuw kantoor geopend in Maastricht. Het kantoor verhuist van de voormalige locatie in Stein naar bedrijventerrein Wyck in Maastricht-Zuid, waar ook het MECC en Maastricht University zijn gevestigd. Het nieuwe kantoor biedt plaats aan zo’n 200 medewerkers.

De officiële opening werd verricht door de Zweedse ambassadeur Dhr. Per Holmström en de burgemeester van Maastricht Mevr. J.M. Penn-te Strake. Terwijl de zonne-auto Stella voor het nieuwe kantoor over een symbolische startlijn reed, werd het nieuwe kantoor middels een druk op de knop geopend. Ericsson is sponsor van de Stella LUX; de vierpersoons gezinsauto van het Solar Team Eindhoven die op zonne-energie rijdt en op 18 oktober zal starten in de World Solar Challenge in Australië.

Minder reisbewegingen
De locatie van het nieuwe Ericsson-kantoor is voor ruim de helft van de medewerkers dichter bij huis, ligt naast een NS-station en slechts 2 kilometer van Vodafone, één van de klanten van Ericsson. Veel Ericsson-medewerkers in het zuiden van het land moeten dagelijks werkzaamheden bij Vodafone uitvoeren. De extra reisafstand van kantoor naar klant was 20 en is nu nog maar 2 kilometer. Dit bespaart dus een hoop tijd en kosten.

Daarmee werkt Ericsson mee aan de doelstelling van de gemeente Maastricht om reisbewegingen te verminderen. Ericsson heeft daartoe zelfs een convenant met de gemeente afgesloten om reisbewegingen te gaan verminderen en mensen te stimuleren met het openbaar vervoer te reizen of de fiets te nemen. Zo zijn er e-bikes beschikbaar voor medewerkers die even naar de klant op en neer moeten voor overleg.

“Het nieuwe kantoor in Maastricht past beter bij de filosofie van Ericsson. Naast het feit dat het kostenefficiënter is, is het kwalitatief ook veel beter qua duurzaamheid, geluid, indeling, klimaatbeheersing en verlichting. Het pand is ingericht conform het Work Smarter-concept. Dus veel open ruimtes voor werken, veel overlegruimtes in verschillende groottes zodat ook project- en werkoverleggen kunnen plaatsvinden”, zegt Rob Wolters, Algemeen Directeur Ericsson Nederland. “Onze medewerkers zijn actief betrokken geweest bij de inrichting van het nieuwe kantoorpand. Iedereen heeft meegedacht over onder andere de indeling, wie komt waar te zitten, de procedures, het parkeerbeleid, de kleurstellingen en de benaming van de vergaderzalen.”

In Nederland heeft Ericsson 1200 medewerkers in dienst. Zij werken verspreid over vier vestigingen in Rijen, Sliedrecht, Hilversum en Maastricht.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...