EURid compenseert CO2-uitstoot met de bouw van windturbines

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 24 januari 2014 14:22 uur

Om de CO2-uitstoot in 2012 van haar kantoren te compenseren, heeft EURid, de registry voor .eu-domeinnamen, CO2-kredieten gekocht die gebruikt zullen worden voor de bouw van 75 windturbines in de deelstaat Gujarat in India. In het eerste kwartaal van 2014 begint EURid met de evaluatie van haar CO2-uitstoot van 2013. Het is de bedoeling die uitstoot tegen het einde van het tweede kwartaal van 2014 te compenseren.

“Wij engageerden ons in 2012 voor een beter milieu door de principes van het Milieubeheer- en Milieuauditsysteem (EMAS) in te voeren. De CO2 -compensatie maakt deel uit van ons EMAS-plan, dat negen doelstellingen telt en 41 acties om deze te bereiken”, zegt Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid. “We zijn verheugd dat we als eerste Europese registry onze CO2-uitstoot beperken en we hopen dat dit uitgroeit tot een best practice voor onze sector.”

De turbines zullen in totaal 59,4 MW schone elektriciteit opwekken. Op die manier moet er in India minder stroom geproduceerd worden door middel van fossiele brandstoffen. Een van de troeven van het project is de aanzienlijke participatie van de plaatselijke gemeenschap.

De carbon footprint van .eu in cijfers
Om de uitstoot van haar kantoren in 2012 te berekenen, heeft EURid een audit laten uitvoeren van haar energieverbruik voor verwarming, klimaatregeling, transport en papier per de gemiddelde .eu-domeinnaam. Op basis van die audit door RINA Services S.p.A. bedroeg de CO2-uitstoot van EURid in 2012 11,13 kg CO2-equivalent per .eu-domeinnaam.

De studie ter evaluatie van de CO2-uitstoot van de registry, werd uitgevoerd per ‘bedrijf’, zodat men voor elk van de vier kantoren van de registry afzonderlijk gegevens verzamelde en de systemen modelleerde voor de periode 2012. De uitstoot van broeikasgassen door vliegtuigen werd in aanmerking genomen waar nodig, maar dit werd afzonderlijk berekend, zoals vereist door ISO/TS 14067. Vervolgens werden alle cijfers gedeeld door de werkelijke productie van het referentieproduct (een .eu-domeinnaam) en berekend per functionele eenheid (een .eu-domeinnaam).

EURid zal niet alleen haar uitstoot van CO2 compenseren maar ook de aanbevelingen van de audit volgen, waaronder een afspraak om waar mogelijk het energieverbruik te beperken en groenere transportmiddelen te gebruiken. Beide aanbevelingen zijn ook opgenomen in het EMAS-plan van de registry voor 2012-2015.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!