EURid compenseert zijn CO2-uitstoot in samenwerking met FAPAS

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 23 december 2014 10:49 uur

In de loop van december 2014 heeft EURid samengewerkt met de Spaanse non-profitorganisatie FAPAS, bekend voor haar talrijke natuurbehoudactiviteiten, om zijn CO2-uitstoot te verminderen.

Via het programma ‘+BEARS –CO2’ heeft EURid zijn bijdrage geleverd tegen de klimaatopwarming en tegelijk het programma gesteund ter bescherming van de Europese bruine beer (Ursus arctos arctos) die in de Cantabrische bergen van Spanje leeft.

“Sinds 2011 spannen wij ons in om groener te worden in al onze activiteiten. Dit is maar een van de vele voorbeelden van ons programma om onze milieu-impact te verkleinen”, zei Giovanni Seppia, External Relations Manager van EURid.

In Proaza (Asturië) werden in totaal 320 fruitbomen geplant (die het equivalent van vijf ton koolstof compenseren die gedurende een periode van 20 jaar jaarlijks uitgestoten wordt), die de biodiversiteit helpen te verhogen in de streek waar deze bruine beren leven.

Dit project werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door Naturefund. Katja Wiese, directeur van Naturefund, zei hierover: “Ik ben zeer gelukkig met deze duurzame samenwerking met EURid en de mogelijkheid om bomen te planten op verschillende plaatsen met verschillende partners in Europa. Op die manier doen we niet alleen ons deel tegen de klimaatopwarming maar versterken we ook het Europese netwerk van milieuactivisten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.