EURid neemt deel aan CONNECTing the Dots: Options for Future Action van UNESCO op 3 maart 2015

  • Bedrijfsnieuws van
  • EURid
  • geplaatst op
  • 26 februari 2015 15:50 uur

EURid, het register voor .eu domeinen, zal deelnemen aan CONNECTing the Dots: Options for Future Action op 3 en 4 maart in Parijs, ter ondersteuning van een grootschalige studie onder verschillende stakeholders over internetgerelateerde kwesties.

Tijdens het tweedaagse evenement zullen deelnemers de bevindingen van de studie onderzoeken en mogelijke oplossingen voor uitdagingen doorspreken. Men zal bestaande en zich ontwikkelende correlatieve trends bestuderen, en de sterke en zwakke punten van de toegang tot informatie en kennis, vrijheid van meningsuiting, privacy en de ethische dimensie van de informatiemaatschappij.

EURid neemt deel aan de conferentie naar aanleiding van de ondertekening van het Memorandum van Overeenstemming met UNESCO in februari 2013. De twee organisaties voeren gezamenlijke projecten uit om bij te dragen tot de promotie van meertaligheid op het web, met een bijzondere nadruk op het onderzoek naar en de analyse van de ingebruikname van Internationalised Domain Names (IDNs), in aanloop naar gezamenlijk uitgevoerde internetgerelateerde evenementen, bijeenkomsten en projecten.

EURid is inmiddels gestart met het opstellen van het rapport “IDNs – State of Play Insights 2015”, als partner van UNESCO en met de medewerking van Verisign. Het rapport zal later dit jaar worden gepresenteerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.