Eurofiber Datacenter Utrecht groter en nog groener

Gefaseerd groei faciliteren met oog voor het milieu

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2015 10:45 uur

Eurofiber breidt zijn Tier3-datacenter in Utrecht uit met een tweede deel om de groei van zijn colocatie-activiteiten te faciliteren. Binnen de uitbreiding is het mogelijk om het beschikbare vermogen gefaseerd op te schalen van 200 kilowatt naar 1 megawatt. Eurofiber zet bij de uitbouw van zijn datacenter bovendien sterker in op groene technologieën – niet alleen om zelf nog efficiënter en milieuvriendelijker om te gaan met energie, maar ook om klanten bewust te maken van hun energieverbruik. De uitbreiding zal op 1 november klaar zijn. De eerste klant staat al klaar om er zijn ICT-omgeving onder te brengen.

“Het datacenter is bouwkundig en elektrotechnisch volledig ingericht om 1 megawatt per deel te kunnen bieden. Maar de behoeften van onze klanten bepalen hoeveel vermogen we daadwerkelijk nodig hebben: we kunnen in stappen van 200 kilowatt uitbreiden op het koel- en UPS-vermogen. Op deze manier maken we zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. Milieuvriendelijkheid is een belangrijk aandachtspunt in onze hele organisatie, dus ook in Datacenter Utrecht”, zegt Arian de Korte, Operations Director van Eurofiber.

Zo maakt Eurofiber bij de uitbreiding van zijn datacenter gebruik van koelingssystemen die ook bij lage vermogens zorgen voor een optimale PUE (Power Usage Effectiveness). Hieraan wordt ook bijgedragen door een betere verdeling van de belasting van de UPS’en (Uninterrupted Power Supplies). Daarnaast zijn de racks in het nieuwe deel standaard voorzien van slimme PDU’s (Power Distribution Units). Hierdoor zijn klanten in staat om op ieder moment van de dag hun energieverbruik te checken, via hun eigen omgeving. De klanten betalen per kilowatt/uur. Doordat ze eenvoudig zien wat ze verbruiken en wat dit kost, worden ze gestimuleerd om energiezuinige apparatuur in te zetten.

Datacenter Utrecht maakt volledig gebruik van in Nederland opgewekte groene stroom met het SKM-keurmerk. Alles wat Eurofiber aan stroom betaalt, wordt ook in Nederlandse windparken geïnvesteerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.