Eurofiber door overname B-Telecom nu ook op Belgische glasvezelmarkt landelijke speler

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 8 juni 2015 12:33 uur

Eurofiber heeft vandaag overeenstemming bereikt metSyntigo over de overname van B-Telecom. Eurofiber betaalt een bedrag van 33 miljoen Euro voor B-Telecom en krijgt daarmee alle glasvezelactiviteiten van Syntigo in handen. De transactie wordt naar verwachting eind juli afgerond. Alle medewerkers van B-Telecom zullen dan overgaan naar Eurofiber België.

Met de overname breidt Eurofiber de capaciteit van zijn bestaande glasvezelnetwerk in België uit met maar liefst 7.500 km. Daarmee beschikt het bedrijf behalve in Nederland nu ook in België over een landelijk dekkend netwerk. Klanten en partners krijgen hiermee nieuwe mogelijkheden om locaties kostenefficiënt aan te sluiten op een open glasvezelnetwerk dat ze vrijlaat in de keuze van hun dienstenleveranciers.

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber: “Wij zijn zeer verheugd met deze transactie. Het is onze ambitie om ook in België een landelijke aanbieder van glasvezelconnectiviteit voor de zakelijke markt te zijn met een unieke propositie – ons open netwerk.”

Lars Alkema, Managing Director Eurofiber België: “Groeien in België doen wij zowel organisch als door fusies en overnames en deze transactie is een mooi voorbeeld van dat laatste. Hiermee is een belangrijke stap gezet om de Belgische marktleider te worden in dark fiber diensten en een top drie positie in te nemen in Ethernet en op glasvezel gebaseerde transmissiediensten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.