Eurofiber zet in op milieu met groen datacenter

Milieumanagementsysteem ISO 14001-gecertificeerd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 6 maart 2014 10:49 uur

Eurofiber heeft het ISO 14001-certificaat behaald voor het milieumanagementsysteem van zijn datacenter in Utrecht. Dit systeem stelt Eurofiber in staat milieurisico’s rond het datacenter effectief te identificeren, prioriteren en managen als onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Eurofiber streeft naar een continue verbetering van de milieuprestaties, efficiënt gebruik van grondstoffen en energie en het realiseren van een win-winsituatie voor bedrijf, klanten en milieu door het verlagen van de milieukosten en –risico’s. 

Verantwoordelijkheid voor milieu nemen

“Het behalen van de ISO 14001-certificering biedt de overheid, klanten en partners de zekerheid dat we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus nemen. Ons gecertificeerde managementsysteem ondersteunt ons milieubeleid en helpt ons alle milieuaspecten onder controle te houden en te voldoen aan de wetgeving. Dat vinden we heel belangrijk”, zegt Lex Wils, Manager Network & Service Development van Eurofiber.

Ook deelname aan MJA3

Ook op andere manieren toont Eurofiber zijn commitment aan de bescherming van het milieu. De organisatie neemt bijvoorbeeld met het datacenter deel aan de meerjarenafspraken of MJA. Dit zijn overeenkomsten tussen de overheid, gemeenten, bedrijven en instellingen voor het effectiever en efficiënter inzetten van energie.

Energiezuinig datacenter

Het Tier-3 datacenter van Eurofiber combineert een hoge beschikbaarheid met een grote milieuvriendelijkheid. Het bedrijf beoogt een zo optimaal mogelijke Energy Usage Effectiveness (EUE). De EUE geeft aan hoe efficiënt het datacenter van energie gebruikmaakt over een bepaalde periode. Eurofiber heeft als doelstelling over een periode van één jaar een EUE van 1,3 te behalen. Dit is een van de laagste EUE in de datacenterbranche. Datacenters hebben gemiddeld een EUE van 2,0.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.