Europese cloud VMware nu beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • VMware
  • geplaatst op
  • 26 februari 2014 10:44 uur

VMware, Inc (NYSE : VMW), wereldwijd leider in virtualisatie en cloud-infrastructuur, kondigt de beschikbaarheid aan van VMware’s vCloud Hybrid Service in Europa vanuit een datacenter in Slough (Verenigd Koninkrijk). Als aanvulling op VMware’s bestaande Amerikaanse datacenters biedt het Slough-datacenter klanten een Europese locatie die voldoet aan de Britse en Europese compliance- en datasoevereiniteitseisen.

Met de uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk wil VMware klanten Hybrid Infrastructure as a Service (IaaS) als internationale dienst bieden. Dit vormt het begin van een geplande uitrol van VMware’s vCloud Hybrid Service op belangrijke Europese locaties.

Soevereiniteit van data in het cloud-tijdperk

IT-organisaties wenden zich tot de publieke cloud om nieuwe diensten en capaciteit te bieden aan hun zakelijke partners, maar door recente onthullingen zijn dataprivacy, veiligheid en soevereiniteit belangrijke aandachtspunten geworden bij de klant. Een Brits datacenter helpt Europese klanten van VMware met kwesties rond privacy van lokale data, veiligheid en soevereiniteit, terwijl ze toch profiteren van de publieke cloud van een wereldwijde speler.

Uit een recente enquête onder 200 zakelijke VMware-klanten in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd door Vanson Bourne, een onafhankelijke en gespecialiseerde marktonderzoeker voor de wereldwijde technologiesector, bleek dat 86 procent van de respondenten het belangrijk vindt te zorgen dat hun bedrijfskritische data wordt opgeslagen bij een UK-gebaseerde cloud service provider. Daarnaast zegt 52 procent verplicht te zijn regelgeving en/of compliance-normen te volgen die van toepassing zijn in hun bedrijfstak. Twintig procent was niet op de hoogte waar al hun gegevens, waaronder bedrijfskritische data, momenteel zijn opgeslagen.

VMware’s benadering van de hybride cloud

VMware vCloud Hybrid Service, gebouwd op VMware vSphere, stelt klanten in staat dezelfde applicaties, netwerken, management, operations en tools te gebruiken in zowel on-premise als off-premise omgevingen. Klanten kunnen de vCloud Hybrid Service beheren en automatiseren via de vSphere-console, vCloud Automation Center, vCloud Director Application en hun eigen tools met behulp van de vCloud API.

Het nieuwe datacenter in het Verenigd Koninkrijk levert een high performance, software-defined datacenterarchitectuur met:

  • Volledig redundante VM-service – In tegenstelling tot andere clouds biedt VMware een service level agreement voor VM-beschikbaarheid, gesteund door een volledig redundante serverinfrastructuur, gebruikmakend van VMware vSphere vMotion. Deze dienst maximaliseert de prestaties en uptime van applicaties van de klant en migreert ze automatisch live naar andere compute nodes als een server vol loopt of de apparatuur iets mankeert.
  • Enterprise-class storage – VMware maakt gebruik van flash-accelerated disk storage, 10G networking en congestion control om op kosten-effectieve wijze tegemoet te komen aan de eisen van de hedendaagse zakelijke applicaties.
  • Volledige netwerkvirtualisatie – Zonder extra kosten kunnen VMware-klanten een rijke set aan load balancers, firewalls en VPN’s implementeren op basis van virtuele netwerken, switches en routers die de fysieke netwerkconfiguratie repliceren.

VMware’s Hybrid Cloud biedt mogelijkheden voor partners

Bij de vCloud Hybrid Service spelen channel partners een belangrijke rol bij het integreren van de private en publieke clouds en bij het leveren van hybride oplossingen aan klanten. De dienst is speciaal ontworpen met de channel community in het achterhoofd. VMware distributeurs en solution providers kunnen vCloud Hybrid Service op dezelfde manier verkopen als elk ander VMware-product.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.