Europese ruimtevaartorganisatie ESA bouwt een private cloud-platform

ESA ontwikkelde een on-premise, private cloud-infrastructuur met Red Hat Enterprise Linux en biedt gebruikers geavanceerde IT-diensten die flexibel en betrouwbaar zijn

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 23 januari 2015 12:22 uur

Red Hat, Inc, (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourceoplossingen, kondigt aan dat ESA (European Space Agency) een on-premise, private cloud-infrastructuur heeft ontwikkeld. De gebruikersgemeenschap van de ruimtevaartorganisatie kan hierdoor profiteren van geavanceerde IT-diensten. De infrastructuur maakt gedeeltelijk gebruik van Red Hat Enterprise Linux en heeft bewezen flexibel en betrouwbaar te zijn. Zaken die cruciaal zijn voor de IT-omgeving van ESA. Na het zien van de uitzonderlijke resultaten heeft ESA eveneens de implementatie van een vergelijkbare infrastructuur voor een ander datacenter voltooid.

ESA heeft als missie ervoor te zorgen dat alle Europese burgers kunnen profiteren van investeringen in ruimtevaarttechnologie. Haar medewerkers en serviceproviders beheren de IT-infrastructuur en -diensten die nodig zijn voor de dagelijkse activiteiten en bieden selecte groepen veelgebruikers, die het hoogste serviceniveau nodig hebben, geavanceerde oplossingen. De IT-afdeling van ESA ondersteunt gebruikers in heel Europa die specifieke applicaties nodig hebben, en die – samen met de gegevens – te allen tijde beschikbaar moeten zijn.

Om aan deze eisen te voldoen, besloot de ruimtevaartorganisatie een private cloud-infrastructuur te ontwikkelen, de ESA Cloud. Deze cloud-infrastructuur is gebaseerd op VCE-systemen op een blade x86-architectuur en wordt door Orange Business Services beheerd. ESA koos Red Hat Enterprise Linux als een van de platformen die in de ESA Cloud worden ondersteund.

De IT-afdeling van ESA host verschillende diensten en omgevingen in de ESA-cloud, waaronder:
– Softwareontwikkeling en testomgevingen
– Satellite data reprocessing omgevingen
– Document management systemen
– Traditionele IT-diensten voor de dagelijkse werkzaamheden van teams

Het ESA-team werkte gedurende de implementatie van het besturingssysteem in het ESA-project nauw samen met Red Hat Consulting om ervoor te zorgen dat aan alle eisen werd voldaan. Deze fase was vooral belangrijk, omdat deze eisen drastisch verschilden van die van andere commerciële organisaties, en vaak compleet nieuw waren.

Complexe virtuele omgevingen kunnen nu door eindgebruikers in een paar minuten worden ingericht, in tegenstelling tot maanden in het verleden. Ze bieden meer wendbaarheid en zorgen ervoor dat ESA eerder zijn zakelijke en wetenschappelijke doelen haalt. Bovendien zorgen de creatie van een nieuwe infrastructuur, die modern, virtueel en gebaseerd is op open standaarden, en het inzetten van de ESA Cloud voor effectief beheer van alle diensten. Het IT-team van de ruimtevaartorganisatie kan nu in realtime de computing resources die worden gebruikt, monitoren. Hierdoor wordt de beschikbare capaciteit geoptimaliseerd en de chargeback operations voor interne klanten geoptimaliseerd.

Red Hat Enterprise Linux is een van de besturingssystemen in ESA’s cloud-infrastructuur. De geboden diensten worden meestal geleverd om specifieke projecten te ondersteunen. Ze vereisen veel resources voor een korte periode. Het is voor ESA essentieel om gebruikers deze resources te bieden op het moment dat ze die nodig hebben. Het nieuwe private cloud-platform maakt dat mogelijk.

Het cloud-project is nog niet afgerond. Terwijl de Frascati-website al in productie is, is een vergelijkbare website in Darmstadt, Duitsland, al afgerond. De nieuwe site biedt vergelijkbare diensten en maakt geographic disaster recovery mogelijk om eventuele grootschalige calamiteiten te bedwingen. ESA is momenteel ook bezig met de uitbreiding van het aantal cloud-diensten.

Quotes:
Josè Fernandez Balseiro, technical officer en projectmanager voor de ESA Private Cloud
“Vanwege onze unieke diensten en applicaties, gereguleerd door strenge en nauwkeurige SLA’s, is technologie cruciaal voor ons en zijn compromissen uit den boze. Om de meest haalbare flexibiliteit te realiseren, koos de IT-afdeling voor een private cloud. Wij kunnen zeggen dat het Red Hat-platform een belangrijk element vormde in de realisatie van onze eigen private cloud, die cruciaal is voor ons bedrijf en ons in staat stelt onze technische en wetenschappelijke gebruikers de meest geavanceerde en betrouwbare diensten te bieden.”

Gianni Anguilletti, country manager Italië bij Red Hat
“Ruimtevaartorganisatie ESA kent unieke behoeften die niet vergelijkbaar zijn met andere organisaties. Vooral de technologieplatformen moeten uiterst betrouwbaar en flexibel zijn en continu uitstekende prestaties bieden. De keuze van ESA toont aan dat Red Hat-oplossingen een hoeksteen kunnen zijn van de meeste kritieke infrastructuren ter wereld.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...