Europese ruimtevaartorganisatie ESA bouwt een private cloud-platform

ESA ontwikkelde een on-premise, private cloud-infrastructuur met Red Hat Enterprise Linux en biedt gebruikers geavanceerde IT-diensten die flexibel en betrouwbaar zijn

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 23 januari 2015 12:22 uur

Red Hat, Inc, (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourceoplossingen, kondigt aan dat ESA (European Space Agency) een on-premise, private cloud-infrastructuur heeft ontwikkeld. De gebruikersgemeenschap van de ruimtevaartorganisatie kan hierdoor profiteren van geavanceerde IT-diensten. De infrastructuur maakt gedeeltelijk gebruik van Red Hat Enterprise Linux en heeft bewezen flexibel en betrouwbaar te zijn. Zaken die cruciaal zijn voor de IT-omgeving van ESA. Na het zien van de uitzonderlijke resultaten heeft ESA eveneens de implementatie van een vergelijkbare infrastructuur voor een ander datacenter voltooid.

ESA heeft als missie ervoor te zorgen dat alle Europese burgers kunnen profiteren van investeringen in ruimtevaarttechnologie. Haar medewerkers en serviceproviders beheren de IT-infrastructuur en -diensten die nodig zijn voor de dagelijkse activiteiten en bieden selecte groepen veelgebruikers, die het hoogste serviceniveau nodig hebben, geavanceerde oplossingen. De IT-afdeling van ESA ondersteunt gebruikers in heel Europa die specifieke applicaties nodig hebben, en die – samen met de gegevens – te allen tijde beschikbaar moeten zijn.

Om aan deze eisen te voldoen, besloot de ruimtevaartorganisatie een private cloud-infrastructuur te ontwikkelen, de ESA Cloud. Deze cloud-infrastructuur is gebaseerd op VCE-systemen op een blade x86-architectuur en wordt door Orange Business Services beheerd. ESA koos Red Hat Enterprise Linux als een van de platformen die in de ESA Cloud worden ondersteund.

De IT-afdeling van ESA host verschillende diensten en omgevingen in de ESA-cloud, waaronder:
– Softwareontwikkeling en testomgevingen
– Satellite data reprocessing omgevingen
– Document management systemen
– Traditionele IT-diensten voor de dagelijkse werkzaamheden van teams

Het ESA-team werkte gedurende de implementatie van het besturingssysteem in het ESA-project nauw samen met Red Hat Consulting om ervoor te zorgen dat aan alle eisen werd voldaan. Deze fase was vooral belangrijk, omdat deze eisen drastisch verschilden van die van andere commerciële organisaties, en vaak compleet nieuw waren.

Complexe virtuele omgevingen kunnen nu door eindgebruikers in een paar minuten worden ingericht, in tegenstelling tot maanden in het verleden. Ze bieden meer wendbaarheid en zorgen ervoor dat ESA eerder zijn zakelijke en wetenschappelijke doelen haalt. Bovendien zorgen de creatie van een nieuwe infrastructuur, die modern, virtueel en gebaseerd is op open standaarden, en het inzetten van de ESA Cloud voor effectief beheer van alle diensten. Het IT-team van de ruimtevaartorganisatie kan nu in realtime de computing resources die worden gebruikt, monitoren. Hierdoor wordt de beschikbare capaciteit geoptimaliseerd en de chargeback operations voor interne klanten geoptimaliseerd.

Red Hat Enterprise Linux is een van de besturingssystemen in ESA’s cloud-infrastructuur. De geboden diensten worden meestal geleverd om specifieke projecten te ondersteunen. Ze vereisen veel resources voor een korte periode. Het is voor ESA essentieel om gebruikers deze resources te bieden op het moment dat ze die nodig hebben. Het nieuwe private cloud-platform maakt dat mogelijk.

Het cloud-project is nog niet afgerond. Terwijl de Frascati-website al in productie is, is een vergelijkbare website in Darmstadt, Duitsland, al afgerond. De nieuwe site biedt vergelijkbare diensten en maakt geographic disaster recovery mogelijk om eventuele grootschalige calamiteiten te bedwingen. ESA is momenteel ook bezig met de uitbreiding van het aantal cloud-diensten.

Quotes:
Josè Fernandez Balseiro, technical officer en projectmanager voor de ESA Private Cloud
“Vanwege onze unieke diensten en applicaties, gereguleerd door strenge en nauwkeurige SLA’s, is technologie cruciaal voor ons en zijn compromissen uit den boze. Om de meest haalbare flexibiliteit te realiseren, koos de IT-afdeling voor een private cloud. Wij kunnen zeggen dat het Red Hat-platform een belangrijk element vormde in de realisatie van onze eigen private cloud, die cruciaal is voor ons bedrijf en ons in staat stelt onze technische en wetenschappelijke gebruikers de meest geavanceerde en betrouwbare diensten te bieden.”

Gianni Anguilletti, country manager Italië bij Red Hat
“Ruimtevaartorganisatie ESA kent unieke behoeften die niet vergelijkbaar zijn met andere organisaties. Vooral de technologieplatformen moeten uiterst betrouwbaar en flexibel zijn en continu uitstekende prestaties bieden. De keuze van ESA toont aan dat Red Hat-oplossingen een hoeksteen kunnen zijn van de meeste kritieke infrastructuren ter wereld.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.