Europese Supercore-netwerk van Colt komt tegemoet aan de groeiende vraag naar bandbreedte

  • Bedrijfsnieuws van
  • Colt
  • geplaatst op
  • 19 mei 2015 16:01 uur

Colt introduceert zijn Europese Supercore-netwerk, dat voorziet in de behoeften van bedrijven in bandbreedte-intensieve sectoren, zoals mediabedrijven en aanbieders van cloud-diensten. Het lange-afstandsnetwerk met hoge capaciteit verbindt belangrijke Europese steden als Londen, Parijs, Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Berlijn, Stuttgart, Zürich, Wenen en Dublin.

Het uiterst schaalbare Europese Supercore-netwerk is ontwikkeld om een snelle uitrol van 100G Ethernet-diensten mogelijk te maken voor klanten. Colt kan op deze manier effectiever voorzien in de capaciteitsbehoeften van carriers en grootzakelijke klanten. Dit is de meest recente in een reeks investeringen in het netwerk van Colt, dat Europa, Azië en Noord-Amerika omspant.

De Europese Commissie verwacht dat er in de digitale economie van de G20-landen in 2016 maar liefst €3,2 biljoen zal omgaan. Er zijn investeringen nodig in kritische netwerkinfrastructuren, zoals het pan-Europese netwerk van Colt, zodat lokale en internationale bedrijven in bandbreedte-intensieve sectoren effectiever kunnen concurreren binnen de digitale economie.

Het Europese Supercore-netwerk zal bijvoorbeeld aanvullende netwerkcapaciteit naar de mediasector brengen, zodat omroepen enorme hoeveelheden content ‘on demand’ kunnen aanbieden aan gebruikers van smart tv’s en mobiele apparaten. De vraag naar bandbreedte van leveranciers van cloud-diensten die klant bij Colt zijn, groeit eveneens. 42% van alle ICT-managers is van plan om hun investeringen in cloud-technologie op te voeren.

“Met zijn Europese Supercore-netwerk geeft Colt eens temeer blijk van zijn streven om een oplossing te bieden voor de exponentiële gegevensgroei bij zijn klanten via de netwerkknooppunten die voor hen van bedrijfskritisch belang zijn. We willen het meest klantgerichte bedrijf binnen onze branche zijn”, aldus Guy de Groot, Benelux Sales Director Network Services bij Colt. “Dankzij onze innovaties en netwerkinvesteringen zoals de Europese Supercore zijn wij in staat om klanten consistente, betrouwbare en toekomstbestendige diensten aan te bieden.”

Dit is de laatste in een reeks van investeringen in het netwerk van Colt die ten doel hebben om carriers en zakelijke klanten effectiever te bedienen. Colt heeft zijn activiteiten recentelijk uitgebreid naar Azië met de overname van KVH. Dit bedrijf beschikt over een krachtig netwerk en sterke datacenter-aanwezigheid in de Aziatische regio. KVH heeft recentelijk zijn eerste veldtest voor 400G-overdracht in Japan uitgevoerd en zijn netwerk-backbone tussen Tokio, Singapore en Hong Kong opgewaardeerd naar 100G. Colt heeft verder zijn Europese glasvezelnetwerk uitgebreid. Hierbij werden nieuwe netwerktrajecten toegevoegd voor Nederland, Ierland, Spanje, Portugal en de Scandinavische landen.

Klanten van Colt kunnen per direct een beroep doen op de Europese Supercore. Dit nieuwe hoge-capaciteitsnetwerk is gebaseerd op het Infinera DTN-X-platform voor optisch geschakelde pakketnetwerken en maakt deel uit van het omvangrijke Europese lange-afstandsnetwerk van Colt. Het bedrijf is daarmee in staat om de netwerkefficiëntie te vergroten en snel diensten met hoge bandbreedte in te richten die de veerkracht en schaalbaarheid bieden waar zijn klanten om vragen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...