Eurotech en Red Hat werken samen aan veilige en schaalbare Internet-of-Things-implementaties

Beide technologiebedrijven integreren operationele data met cloud-gebaseerde back-end services voor end-to-end IoT-implementaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 7 maart 2016 11:32 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), ’s werelds grootste leverancier van opensourceoplossingen, en Eurotech, (ETH: IM)een toonaangevende leverancier van Machine-to-Machine (M2M) platformen en Internet of Things (IoT) oplossingen, kondigt een samenwerking aan om IoT-integratie te vereenvoudigen en implementaties van IoT-projecten te versnellen. Red Hat en Eurotech hebben hun technologieën gecombineerd met de intentie een end-to-end-architectuur voor IoT te bouwen, die zal helpen om de kloof tussen operationele en informatietechnologie te overbruggen.

De technologie van Eurotech en Red Hat zijn er op gericht om de problemen van schaalbaarheid, performance latency, betrouwbaarheid en security op te lossen, die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. De gecombineerde oplossing breidt de rekenkracht uit naar de grenzen van het netwerk, en voorkomen zo dat grote hoeveelheden data naar de cloud verplaatst moeten worden voor real-time verwerking. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat essentiële data-aggregatie, data transformatie, integratie en routing plaatsvinden dicht bij de operationele apparaten, die vervolgens business rules triggeren en machineprocessen automatiseren.

Het fundament van deze nieuwe architectuur bestaat uit Red Hat Enterprise Linux, en de Eurotech M2M/IoT-software. De combinatie van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat JBoss Middleware samen met Eurotech Everyware Software Framework en Eurotech Everyware Cloud maakt betere computing-beveiliging, beheerbaarheid en applicatieondersteuning mogelijk voor IoT-oplossingen, door te voorzien in connectiviteit met het device tier evenals de datacenter en cloud tier. Samen zorgen de producten en expertise van Red Hat en Eurotech voor krachtige device-, data-, en embedded applicatie-management diensten voor klanten die hun assets in het veld efficiënter willen integreren met de wereld van enterprise-IT en mobiele applicaties.

Door deze samenwerking zijn beide bedrijven in staat om hun ervaring in te zetten bij het ondersteunen van IoT-implementaties met honderden tot duizenden apparaten. Door voor de enterprise-ready opensourcesoftware van Red Hat te kiezen, streeft Eurotech er naar om zijn klanten een oplossing te bieden die ze sneller en gemakkelijker kunnen inzetten, terwijl die verder wordt uitgebreid en aangepast, naarmate de technologie en marktkansen zich verder ontwikkelen. Samen zijn Red Hat en Eurotech in staat om technologieën te leveren, waarmee operationele systemen gekoppeld kunnen worden met de business. Dit helpt om de integratie met IT-toepassingen en -systemen te vereenvoudigen.

Quotes

Jim Totton, vice president en general manager, Platforms Business Unit, Red Hat
“Werken met een partner als Eurotech, die de unieke uitdagingen en kansen van industriële IoT echt begrijpt, heeft geholpen om de waarde te bevestigen die bedrijfskritische IT-oplossingen en opensource-innovatie toevoegen aan grootschalige IoT-implementaties. Door samen te werken met Eurotech en de volgende generatie IoT-architectuur te bouwen op Red Hat-oplossingen, waarbij we open standaarden omarmen, komen we beter tegemoet aan de wensen aan organisaties rond betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid. Dit zijn allemaal kritische vragen die beantwoord moeten worden om een grotere adoptie van IoT te bevorderen in de hele onderneming.”

Robert Andres, CMO, Eurotech
“Goede samenwerking bouwt voort op een gemeenschappelijk begrip van de succesfactoren, technologie en een verenigde visie. Het gezamenlijke werk van Red Hat en Eurotech is een perfect voorbeeld van een dergelijke samenwerking. Beide bedrijven begrijpen de waarde en de noodzaak van een sterk ecosysteem om IoT-oplossingen te leveren. De competenties en producten van beide bedrijven vullen elkaar aan – Red Hat aan de enterprise IT-kant en Eurotech aan de operationele technologie (OT) kant met hardware en software. Bovendien zijn open source en Java belangrijke pijlers in de strategieën van beide bedrijven. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een goede afstemming en veel synergie tussen de partijen.”

Eugene Signorini, senior analist, IoT, Enterprise Strategy Group
“Enterprise Strategy Group beschouwt open standaarden als een belangrijke factor om technologische innovatie in de IoT-markt te stimuleren. De samenwerking tussen Red Hat en Eurotech bevordert IoT-innovatie op een manier die bedrijfskritische problemen adresseert rond beveiliging, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.