EVault lanceert clouddata-protectieservice voor NetApp

Bedrijf treedt toe tot NetApp Service Provider-partnerprogramma

  • Bedrijfsnieuws van
  • EVault
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2013 15:23 uur

EVault, Inc., onderdeel van Seagate (NASDAQ:STX), lanceert EVault® Storage Cloud – Data Protection Service for NetApp. Het bedrijf maakte dit bekend tijdens de NetApp Insight-conferentie in de Verenigde Staten. EVault treedt ook toe tot het NetApp-partnerprogramma voor serviceproviders.

EVault Storage Cloud for NetApp is speciaal ontwikkeld voor NetApp FlexPod®- en FlexPod Express-klanten en biedt geïntegreerde clouddata-protectie. De dienst voorziet in een betaalbaar en voorspelbaar pay-as-you-grow-servicemodel voor FlexPod-klanten zonder kosten vooraf. NetApp FlexPod-klanten bereiken tot wel 49 procent aan besparingen ten opzichte van traditionele, lokaal geïnstalleerde OPEX/CAPEX-oplossingen.

“Klanten mogen rekenen op extra kostenbesparingen wanneer ze EVault Storage Cloud for NetApp inzetten. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten voor offsite storage op tape, op wat we het ‘dieselnetwerk’ noemen, te elimineren. Dat geldt ook voor verouderende tape-hardware en de bijbehorende onderhoudskosten. Alleen al het uitsparen van hardware-onderhoudskosten is voldoende om de dienst te betalen. Dat geldt vooral, omdat die kosten in drie tot vier jaar sterk kunnen oplopen en een flink deel van het IT-budget opsouperen”, zegt David A. Chapa, Chief Technology Evangelist, Office of the CTO bij EVault. “Wij zijn ervan overtuigd dat onze hybride cloudoplossing met NetApp de perfecte combinatie biedt voor klanten en channelpartners. Iedereen wint met EVault en NetApp.”

“Het partnership tussen EVault en NetApp kon niet op een beter moment komen. Er is een toenemend tekort aan skills, de budgetten staan onder druk en de IT-afdeling moet ieder jaar meer taken uitvoeren. Deze hybride clouddata-protectieoplossing helpt NetApp-klanten bij het omvormen van hun investeringsprofiel van kapitaalinvesteringen naar een operationeel OPEX-model dat de return on innovation – de nieuwe ROI – stimuleert. Dit zorgt voor zowel strategische als tactische ROI-waarde. Klanten benutten hun resources beter en hebben meer tijd om zich te richten op hun kernactiviteiten, doordat EVault hun dataopslag in de cloud beheert. Dit is een belangrijke vernieuwing voor beide bedrijven om de return on innovation te stimuleren, in plaats van uitsluitend de return on investment”, zegt Greg Schulz, oprichter en senior adviseur bij StorageIO.

EVault Storage Cloud for NetApp profiteert van de bewezen snapshot- en replicatie-technologieën van NetApp in de veilige multi-tenant storagecloud van EVault. De replicatietechnologieën van NetApp maken gebruik van incrementele replicatie op blokniveau en zorgen zo voor snelheid en eenvoud. De NetApp® Snapshot®-kopieën zorgen voor betrouwbare disk-to-disk dataprotectie. Dankzij de reputatie van EVault als leider op het gebied van dataprotectie is een klant er zeker van dat zijn data veilig is opgeslagen in de eigen datacenters van EVault. NetApp en EVault bieden een bewezen, gebruiksvriendelijke oplossing. Deze voorkomt dat klanten meer investeren in hun dataprotectiestrategie dan nodig.

“Met meer dan vijftien jaar aan ervaring in clouddata-protectie blijft EVault innoveren en vooruitdenken”, zegt Gary Hocking, CTO – Service Providers bij NetApp. “Onze samenwerking met EVault zorgt voor het naadloos overbrengen van data naar de cloud. Daar is data continu te beschermen en te beheren op een NetApp-architectuur.”

EVault biedt onsite, cloud en cloud-connected – of hybride – dataprotectieoplossingen. Deze helpen organisaties bij het beschermen en ontsluiten van bedrijfsgegevens. Het bedrijf loopt voorop in de transitie naar hybride storagemodellen met een uniek geïntegreerd ecosysteem van EVault®-storagesoftware, SaaS, managed services en appliances. Dit systeem zorgt ervoor dat klanten kunnen rekenen op bedrijfscontinuïteit in hun multiplatform, multisite omgevingen. EVault-dataprotectie, disaster recovery en andere storagediensten zijn geoptimaliseerd voor gedistribueerde omgevingen. Ze worden ondersteund door een veilige en betrouwbare cloudstorage-infrastructuur en de best mogelijke klantenservice.

“De bewezen cloud-connected data-protectieservices van EVault zijn gebaseerd op een SSAE16-compliant infrastructuur, voorzien in 24×7 support en worden door meer dan 43.000 klanten wereldwijd ingezet. Dit zelfde niveau van service en zekerheid is nu beschikbaar voor NetApp-klanten die kosten willen verlagen en de service willen verbeteren”, zegt Unmesh Kulkarni, Vice President Customer Experience Management bij EVault. “EVault Storage Cloud – Data Protection Service for NetApp biedt NetApp-klanten alle voordelen van dataopslag in de cloud zonder zorgen over beveiliging.”

Beschikbaarheid
EVault® Storage Cloud – Data Protection Service for NetApp is per direct beschikbaar in Noord-Amerika. De EMEA-regio zal naar verwachting snel volgen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.