EvoSwitch behaalt ‘ISO 14001’-certificering voor AMS1-datacenter

Certificering benadrukt constante betrokkenheid ten aanzien van duurzaamheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • EvoSwitch
  • geplaatst op
  • 2 december 2014 09:51 uur

EvoSwitch, een vooraanstaande leverancier van duurzame en innovatieve datacenterdiensten, kondigde vandaag aan dat het gecertificeerd is voor ISO 14001:2004, voor zijn milieubeheersystemen ter ondersteuning van het AMS1-datacenter in de regio van Amsterdam (Nederland). EY CertifyPoint trad op als externe auditor voor de certificering.

Eric Boonstra, Managing Director bij EvoSwitch, zegt: “Betrokkenheid tegenover duurzaamheid is iets wat ons bij EvoSwitch in het bloed zit. Vanaf onze start in 2007 opereert ons AMS1-datacenter CO2-neutraal, destijds een primeur voor Nederland. Al onze energie komt van hernieuwbare bronnen, waaronder windenergie. Tevens trachten we sinds dag 1 het stroomverbruik ten behoeve van de werking van onze datacenters zo veel mogelijk te reduceren met behulp van innovatieve technieken. We gebruiken buitenlucht, gecombineerd met adiabatische koeling voor onze hallen in AMS1, wat onze dagelijkse PUE-scores in onze nieuwste hallen tot iets onder 1,2 brengt: een resultaat dat beter is dan het huidige gemiddelde in onze sector.” “We zijn heel blij dat deze sterke betrokkenheid met duurzaamheid nu ook bevestigd wordt door onafhankelijke, externe experts”, gaat Andy Hoogeland, Quality Assurance Manager bij EvoSwitch, verder.

De ISO 14001:2004-standaard definieert een proces voor de controle en de constante verbetering van een milieubeheersysteem ter ondersteuning van het milieubeleid van organisaties. EvoSwitch levert inspanningen op het gebied van duurzaamheid en milieubewustzijn via zijn Green Fan Programma, dat klanten de nodige middelen verschaft om op hun beurt hun verbintenissen tegenover hun klanten waar te maken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.