EvoSwitch brengt Liquid Web dichter bij zijn internationale klanten

Eerste Europese PoP die hosting- en clouddiensten dichter bij de klant brengt

  • Bedrijfsnieuws van
  • EvoSwitch
  • geplaatst op
  • 24 juli 2014 09:45 uur

EvoSwitch, een toonaangevende leverancier van duurzame, innovatieve netwerkneutrale datacenterdiensten, meldt vandaag dat Liquid Web, Inc het AMS1 datacenter van EvoSwitch in Amsterdam heeft gekozen voor zijn eerste uitbreiding in Europa.

Liquid Web is een vooraanstaande managed-webhostingmaatschappij in Lansing, Michigan. De onderneming baat drie datacenterfaciliteiten uit in de VS. Het bedrijf biedt een brede waaier aan diensten aan, van Dedicated Servers en Virtual Private Servers tot privécloudoplossingen, DDoS-bescherming en contentdistributiediensten. Liquid Web besloot naar Europa uit te breiden omdat het zijn latentie verder wilde verkleinen door zijn Europese klantenbestand dichter bij de eindgebruikers te hosten en aanvullende opties voor geografische redundantie te bieden.

“Wij hebben als managed-hostingprovider onze eigen faciliteiten ontwikkeld. Daarom hebben we een aanzienlijke hoeveelheid tijd gespendeerd aan het vinden van de geschikte datacenterpartner in Europa”, zegt Matthew Hill, de CEO van Liquid Web. “We focusten op Amsterdam vanwege de beperkte latentie met de rest van continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk. In EvoSwitch vonden wij een partner die echt begrijpt hoe wij werken. Liquid Web biedt wat wij zelf  Herioc Support noemen: we gaan verder dan wat van een hostingmaatschappij wordt verwacht in onze inspanningen om onze klanten te helpen. Bij onze interactie met EvoSwitch ervoeren we eenzelfde soort cultuur.”

“Liquid Web is een goed voorbeeld van een succesvolle hostingmaatschappij met een laserscherpe focus op support. We zijn er trots op dat we deze onderneming tot onze klanten mogen rekenen”, zegt Eric Boonstra, Managing Director van EvoSwitch. “Steeds meer hosting- en cloudmaatschappijen van buiten Europa vertrouwen ons hun infrastructuur toe omdat wij in staat zijn ons aan hun behoeften aan te passen en daarbij meer te bieden dan de standaardelementen zoals connectiveit, stroomtarieven en beveiliging. We zien er naar uit om Liquid Web nog succesvoller te maken door hen te helpen hun activiteiten in Europa uit te breiden.”

Met deze nieuwe overeenkomst is het AMS1 datacenter van EvoSwitch nu de thuisbasis voor meer dan 40 cloud- en hostingdienstenaanbieders.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.