EvoSwitch lanceert OpenCloud; een veilige toegang tot global en lokale publieke clouds

Partnership met AMS-IX breidt kansen voor klanten en partners verder uit.

  • Bedrijfsnieuws van
  • EvoSwitch
  • geplaatst op
  • 16 september 2015 12:39 uur

EvoSwitch, een toonaangevende provider van duurzame en innovatieve cloud-neutrale datacenterdiensten, kondigde vandaag de lancering van OpenCloud aan, een online marktplaats voor cloud service providers (CSP’s), netwerk providers, system integrators en enterprise klanten.

OpenCloud biedt nieuwe kansen voor aanbieders van cloud (interconnectie) diensten, en maakt het makkelijk voor Enterprise en System Integrator klanten om de juiste partner te vinden en om hun publieke of hybride cloud-omgeving te ondersteunen. Daarbij hoort ook toegang tot de grote publieke clouds van Amazon AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform.

“We hebben duizenden directe en indirecte klanten met apparatuur in onze datacenters,” aldus Eric Boonstra, EvoSwitch MD. “Maar het is niet altijd duidelijk voor een Enterprise klant die een hybride cloud-omgeving aan het bouwen is, dat ze een interconnectie kunnen aangaan met veel van onze andere klanten binnen hetzelfde datacenter. En zo de cloud-omgeving verder kunnen uitbouwen en beheren. Dit is wat we met OpenCloud willen oplossen. EvoSwitch wil als aanbieder van zeer veilige cloud-neutrale datacenterdiensten graag de voorkeurspartner zijn van Enterprise klanten die op zoek zijn naar een partner ecosysteem met een minimaal risico op ‘vendor lock in’. Deze combinatie van het aanbieden van kansen en keuzes binnen een ecosysteem van internet-gerelateerde bedrijven heeft ons altijd veel succes gebracht en we kijken uit naar het herhalen van dit succes rond hybride cloud.”

AMS-IX, partner van EvoSwitch, speelt een belangrijke rol bij het verbinden van EvoSwitch klanten zoals cloud providers en ISP’s. De samenwerking met AMS-IX bouwt nu verder op deze rol, en breidt de al bestaande interconnectiemogelijkheden voor EvoSwitch klanten verder uit met veilige en schaalbare cloud-interconnectiediensten. Door een directe toegang naar een aparte VLAN op het AMS-IX platform kunnen Enterprise en CSP klanten snel en veilig verbinden met partijen die in andere AMS-IX datacenters staan in de regio Groot-Amsterdam.

“Wij zijn erg enthousiast over het uitbreiden van onze partnership met EvoSwitch, waarbij zij onze interconnectie expertise en infrastructuur zullen gebruiken voor hun OpenCloud dienst,” aldus Job Witteman, AMS-IX CEO. “Wij ondersteunen hun visie dat het cloud ecosysteem alleen ├ęcht kan groeien in Amsterdam, wanneer cloud providers toegankelijk zijn via een neutraal platform. Door het voortouw te nemen, laat EvoSwitch haar betrokkenheid zien bij een neutraal en open ecosysteem dat uiteindelijk meer voordelen heeft voor iedereen.”

“Hoewel we geloven dat er sterke redenen zijn voor service providers en Enterprise klanten om naar onze datacenters te komen, accepteren we dat er soms keuzes zijn gemaakt en dat private clouds of service providers reeds elders staan,” zegt Eric Boonstra. “AMS-IX maakt het nu mogelijk voor hen om ons datacenter te bereiken en te connecteren met de service provider naar keuze, en vice versa. We geloven dat aan het eind van de dag, dit een groot voordeel heeft voor Amsterdam als Digital Gateway voor Cloud Service Providers, net zoals AMS-IX dit effect heeft gehad op internet-gerelateerde bedrijven in de regio.”

OpenCloud, met reeds 25 actieve CSP’s, is beschikbaar voor alle EvoSwitch klanten. Voor meer informatie en om toegang aan te vragen, ga naar https://opencloud.evoswitch.com

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.