F5 biedt cloud en security services met BIG-IP 12.0

Nieuwe hybride services-platform vergroot agility, security en prestaties van cloud-applicaties en komt beschikbaar via Microsoft Azure

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 27 oktober 2015 13:10 uur

F5 Networks vernieuwt zijn hybride services-platform, zodat gebruikers eenvoudiger hardware, software en managed services kunnen samenvoegen voor meer IT-efficiency en kostenbesparingen. BIG-IP versie 12.0 vergroot de beveiliging, flexibiliteit en prestaties van applicatie-services in alle IT-omgevingen.

Door fysieke en virtuele elementen te combineren, zijn cloud- en hybride toepassingen beter te ondersteunen. Op deze manier kunnen gebruikers naar eigen inzicht makkelijk taken overhevelen naar cloud-omgevingen en zijn technologieën als HTTP/2 in te zetten, terwijl de zichtbaarheid, beveiliging, controle van traditionele infrastructuren intact blijft.

BIG-IP 12.0 versnelt cloud-migraties waardoor gebruikers beveiliging, beheer en aansturing voor hun on-premise en off-premise activiteiten kunnen integreren. Bovendien kan F5’s programmeerbare architectuur in combinatie met het groeiende aantal technologiepartners naadloos inspelen op IT-trends als SDN, NFV en converged ofwel samengevoegde systemen.

Integratie met Microsoft Azure
De BIG-IP virtual edition oplossingen komen ook beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace. Alle BIG-IP modules zijn via Azure te krijgen in F5’s ‘Good Better Best’-licentiemodel in een ‘bring your own licence’ (BYOL) configuratie, met 25 M, 200 M en 1 G opties.

Klanten van F5 en Microsoft hebben binnen een samengevoegd raamwerk aanvullende keuzes in hoe zij applicatielevering willen optimaliseren en cloud-technologieën willen inzetten. Verder biedt F5 gedifferentieerde performance in Azure vergeleken met andere aanbieders, inclusief een set van traffic management en beveiligingsmogelijkheden. Hiermee kunnen bedrijven applicaties en services aanbieden met hetzelfde gemak en dezelfde functionaliteit als bij on-premise datacenters.

Betere applicatiebeveiliging
F5’s BIG-IP 12.0 verbetert de beveiligings- en toegangsoplossingen op verschillende punten. Nieuw is onder andere de SSO-toegang in alle IT-omgevingen. Autorisatie en authenticatie wordt gedaan in cloud-, web- en virtuele apps terwijl identiteiten centraal worden beheerd. Dit geldt ook voor client-based applicaties of ‘browser-less’-omgevingen als Microsoft Office 365.

De beveiliging is eveneens sterker geworden dankzij het grootst beschikbare DDoS vector-spectrum. DDoS-aanvallen worden zowel on-premise als in de cloud tegengehouden en gebruikers krijgen uitgebreide analyse-overzichten van de bedreigingen en aanvallen.

Ten derde biedt BIG-IP 12.0 geïntegreerde SSL-encryptie, terwijl de beveiligingscertificaten in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen worden beheerd, zonder prestatieverlies of blind spots door het gebruik van oplossingen van andere leveranciers.

Beschikbaarheid

BIG-IP 12.0 is per direct beschikbaar. De virtual edition zal medio oktober in de Azure Marketplace verkrijgbaar zijn.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.