F5 biedt web application firewall-service via cloud

Beveiligingsdiensten nu beschikbaar in EMEA en ondersteund door nieuw Security Operations Center

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 21 mei 2015 15:18 uur

F5 Networks introduceert een cloud-gebaseerde dienst om bescherming te bieden tegen bedreigingen voor webapplicaties, en compliancy te waarborgen in cloud- en datacenteromgevingen. De Silverline Web Application Firewall service biedt bescherming van applicaties, zorgt voor snellere uitrol en verlaagt de kosten van applicatiebeveiliging.

De dienst werd in Edinburgh tijdens Agility 2015, F5’s jaarlijkse conferentie, geïntroduceerd, en bevat naast de eigen functionaliteit ook ondersteuning van F5’s security-experts in het recent geopende Security Operations Center (SOC). Het SOC helpt gebruikers van het cloud-gebaseerde application services platform Silverline met 24/7 toegang tot zeer gespecialiseerde kennis van experts die wereldwijd en real-time aanvallen op laag 4-7 monitoren. Gebruikers kunnen met deze expertise en aanvullende online diensten de beveiliging van het eigen netwerk vergroten.

De nieuwe web application firewall is gebouwd op F5’s BIG-IP Application Security Manager. Hierdoor kunnen de diensten worden aangeboden in on-premise omgevingen en via de cloud op abonnementsbasis. Zo zijn cloud-resources te benutten, terwijl apps en data worden beschermd tegen kwetsbaarheden en steeds meer geavanceerde aanvallen.

Minder complexiteit, lagere kosten
Voorheen betekende het doorvoeren van een beveiligingsbeleid voor web-applicaties in een verscheidenheid aan traditionele en cloud-omgevingen grotere complexiteit, gaten in de beveiliging en hogere kosten. Hiertoe besloten veel organisaties het applicatiebeheer en beleidsmanagement apart uit te voeren. F5 combineert nu on-premise applicatiebeveiliging met de web application firewall ‘as a service’. Hiermee kunnen bedrijven benodigde bescherming snel opschalen.

Voordelen zijn onder andere verhoogde snelheid en effectiviteit, dankzij de bewezen F5 security-technologie en het gebruik van zelflerende capaciteit en programmeerbaarheid middels iRules en iApps technologie om snel in te spelen om bedreigingen. Verder worden kosten verlaagd door het beleidsmanagement uit te besteden naar F5’s zeer gespecialiseerde SOC-resources. Hiermee worden false positives voorkomen, en profiteert men van de voortdurende monitoring van F5-experts op nieuwe dreigingen, zodat eigen medewerkers zich kunnen richten op andere taken. Bovendien worden verschillende aanvullende Silverline-diensten geconsolideerd aangeboden rond de web application firewall, waardoor de gebruiker zelf de keuze kan maken in hoe eigen, gehoste en beheerde IT-resources worden ingezet.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.