F5 biedt web application firewall-service via cloud

Beveiligingsdiensten nu beschikbaar in EMEA en ondersteund door nieuw Security Operations Center

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 21 mei 2015 15:18 uur

F5 Networks introduceert een cloud-gebaseerde dienst om bescherming te bieden tegen bedreigingen voor webapplicaties, en compliancy te waarborgen in cloud- en datacenteromgevingen. De Silverline Web Application Firewall service biedt bescherming van applicaties, zorgt voor snellere uitrol en verlaagt de kosten van applicatiebeveiliging.

De dienst werd in Edinburgh tijdens Agility 2015, F5’s jaarlijkse conferentie, geïntroduceerd, en bevat naast de eigen functionaliteit ook ondersteuning van F5’s security-experts in het recent geopende Security Operations Center (SOC). Het SOC helpt gebruikers van het cloud-gebaseerde application services platform Silverline met 24/7 toegang tot zeer gespecialiseerde kennis van experts die wereldwijd en real-time aanvallen op laag 4-7 monitoren. Gebruikers kunnen met deze expertise en aanvullende online diensten de beveiliging van het eigen netwerk vergroten.

De nieuwe web application firewall is gebouwd op F5’s BIG-IP Application Security Manager. Hierdoor kunnen de diensten worden aangeboden in on-premise omgevingen en via de cloud op abonnementsbasis. Zo zijn cloud-resources te benutten, terwijl apps en data worden beschermd tegen kwetsbaarheden en steeds meer geavanceerde aanvallen.

Minder complexiteit, lagere kosten
Voorheen betekende het doorvoeren van een beveiligingsbeleid voor web-applicaties in een verscheidenheid aan traditionele en cloud-omgevingen grotere complexiteit, gaten in de beveiliging en hogere kosten. Hiertoe besloten veel organisaties het applicatiebeheer en beleidsmanagement apart uit te voeren. F5 combineert nu on-premise applicatiebeveiliging met de web application firewall ‘as a service’. Hiermee kunnen bedrijven benodigde bescherming snel opschalen.

Voordelen zijn onder andere verhoogde snelheid en effectiviteit, dankzij de bewezen F5 security-technologie en het gebruik van zelflerende capaciteit en programmeerbaarheid middels iRules en iApps technologie om snel in te spelen om bedreigingen. Verder worden kosten verlaagd door het beleidsmanagement uit te besteden naar F5’s zeer gespecialiseerde SOC-resources. Hiermee worden false positives voorkomen, en profiteert men van de voortdurende monitoring van F5-experts op nieuwe dreigingen, zodat eigen medewerkers zich kunnen richten op andere taken. Bovendien worden verschillende aanvullende Silverline-diensten geconsolideerd aangeboden rond de web application firewall, waardoor de gebruiker zelf de keuze kan maken in hoe eigen, gehoste en beheerde IT-resources worden ingezet.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!