F5 breidt ondersteuning OpenStack uit

OpenStack-integratie geeft gebruikers keuze bij cloud-toepassingen, met alle mogelijkheden voor application delivery

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 21 mei 2014 15:13 uur

F5 introduceert meer mogelijkheden voor OpenStack publieke, private en hybride cloud-oplossingen, zodat gebruikers snel F5’s applicatie delivery-services kunnen toepassen en organiseren binnen OpenStack-omgevingen. Nieuwe integraties worden beschikbaar gesteld voor de OpenStack Community Edition software. F5 investeert daarnaast in de certificering van de integraties met andere technologieleveranciers om de reikwijdte van application delivery services in de cloud verder te vergroten.

F5 trad vorig jaar officieel toe tot de OpenStack-community en breidt de bestaande integraties nu uit. De ondersteuning is terug te zien in vier belangrijke deelgebieden: application delivery, orchestratie, certificering en community-innovatie. Application delivery controller (ADC) services kunnen nu worden gebruikt in OpenStack-omgevingen. Hierdoor is een consistente levering van applicaties mogelijk in zowel private als public clouds. Dit start met ondersteuning voor OpenStack Neutron LBaaS en gaat door tot integratie van extra ADC-services zoals applicatieversnelling, hoge beschikbaarheid en security/firewall services.

Rene Oskam, sales directeur van F5 Benelux: “We zien groeiende interesse vanuit klanten in meer flexibele cloudplatformen. Ons portfolio van geïntegreerde toepassingen ligt sterk op één lijn met de BIG-IP en BIG-IQ platformen met OpenStack cloud-specificaties. Hierdoor zijn de software defined application services uit te breiden naar de cloud. Bovendien stelt onze betrokkenheid bij OpenStack de bestaande F5-klanten in staat te profiteren van opkomende technologie en best practices.”

Specificaties per deelgebied

OpenStack Networking (Neutron) Load Balancing as a Service (LBaaS) en andere mogelijkheden kunnen worden geïntegreerd met F5’s BIG-IP en BIG-IQ oplossingen via plug-ins, waardoor meer geavanceerde applicatie delivery services toegankelijk worden. OpenStack Orchestration (Heat) integratie biedt meer functionaliteit dankzij de BIG-IQ cloud connector. F5 bevindt zich midden in een certificeringsproces met verschillende bedrijven om de community te voorzien van volledige ondersteunde en geteste OpenStack-toepassingen. Ten slotte groeit F5’s DevCentral gebruikers-community om OpenStack-ontwikkelaars beter van dienst te zijn met plug-in downloads, sample code en documentatie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.