F5 Networks combineert applicatiebeveiliging, beheer en orchestratie voor dynamische IT-infrastructuren

Programmeerbaarheid van services zorgt voor flexibele aansturing van fysieke, virtuele en cloud-onderdelen van IT-omgevingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 19 mei 2016 12:51 uur

F5 Networks introduceert nieuwe software om IT-services voor beschikbaarheid en beveiliging van toepassingen te integreren, apparaatbeheer te vereenvoudigen en IT-infrastructuren beter aan te sturen. Om kosten te verlagen en efficiëntie te vergroten, stappen veel organisaties over op dynamische infrastructuren. De nieuwe F5-oplossingen spelen hierop in door gebruikers te laten profiteren van zowel de voordelen van het traditionele datacenter als die van cloud- en hybride architecturen. De aankondiging werd gedaan op F5’s jaarlijkse Agility-conferentie, ditmaal in Wenen.
De nieuwe producten zijn BIG-IP 12.1, BIG-IQ Centralized Management 5.0 en iWorkflow 2.0. Ze zorgen voor programmeerbare applicatieservices voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid, strikte policy-gebaseerde beveiliging met bescherming voor applicaties ongeacht hun locatie, betere integratie met publieke cloud-diensten en uitgebreide mogelijkheden voor beheer en orchestratie om het werk voor IT-beheerders en -managers te vereenvoudigen.
Programmeerbare applicatieservices
BIG-IP 12.1, inclusief de nieuwe iRules LX-technologie, maakt geavanceerde programmering mogelijk en stelt gebruikers in staat services selectief te gebruiken en te manipuleren middels Node.js dankzij toegang tot meer dan 250.000 community Node.js packages. Hiermee zijn webtoepassingen te voorzien van belangrijke services zoals geoptimaliseerde doorvoer, schaalbaarheid en aansturing van netwerkverkeer.
Bescherming tegen internetgevaren
De nieuwe software houdt de beschikbaarheid en prestaties van toepassingen hoog, zorgt voor het dichten van beveiligingsgaten en beschermt tegen fraude. De BIG-IP Application Security Manager (ASM) biedt hiertoe onder andere detectie van bots, uitgebreide ID-tracking van apparatuur en het afschermen van kwaadaardige IP’s in hardware. De BIG-IP Advanced Firewall Manager gaat automatisch aanvallen in laag 3 tot en met 7 in de infrastructuur tegen, zorgt ervoor dat applicaties niet willekeurige poorten kunnen gebruiken en kan gebruikershandelingen tegenhouden als ze ingaan tegen bepaalde policies.
Integratie met publieke cloud-omgevingen
F5-oplossingen worden zo ontwikkeld dat gebruikers dezelfde services in de cloud kunnen gebruiken als voorheen. De geïntroduceerde oplossingen werken nauw samen met onder andere AWS en Azure.
Beheer en orchestratie
BIG-IQ Centralized Management biedt netwerkarchitecten en beheerders zichtbaarheid, rapportages, licentiebeheer en andere beheertools, waardoor dagelijkse handelingen eenvoudiger worden. F5 combineert als enige leverancier gecentraliseerd, rol-gebaseerd beheer voor applicatielevering, beveiliging en identiteitsbeheer in één raamwerk. Met de nieuwe versie zijn zo’n 200 fysieke en virtuele apparaten en 5.000 BIG-IP licenties te beheren.
Het iWorkflow platform versnelt de uitrol van applicaties door netwerkservices te orchestreren, zoals traffic management en security. iWorkflow is een virtuele, multi-tenant toepassing voor het toepassen van services en policies in uiteenlopende IT-omgevingen, inclusief hybride clouds.
“We zetten sterk in op security, management en orchestratie om onze klanten tegemoet te komen in hun wensen en benodigdheden. Dit komt samen met de uitgebreide mogelijkheden in onze BIG-IP productlijn”, zegt René Oskam, directeur Nederland van F5 Networks. “We stellen bedrijven in staat F5-toepassingen te integreren met oplossingen van AWS, Azure, Cisco en VMware, en uiteraard ook met open source-technologieën als OpenStack.”
“Aangezien applicatieservices verspreid over zeer diverse omgevingen worden toegepast, is het essentieel dat men de functionaliteit en policies over producten van meerdere leveranciers centraal kan beheren”, aldus Brad Casemore, Research Director, Datacenter Networks, IDC. “Daaraan gelijk staat dat men in staat moet zijn om de performance en orchestratie van enterprise IT op maat in te richten. Het is een noodzaak voor succesvol zaken doen binnen multi-vendor SDN en cloud-omgevingen.”
Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Vier hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?
Lanceanons: nice website http://longblackcock.com/bibcam-boy-bbc.html

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...