Facebook en Equinix werken aan infrastructuur van de toekomst

Nieuw ecosysteem moet inspelen op 5G, IoT en VR

  • Bedrijfsnieuws van
  • Equinix
  • geplaatst op
  • 15 november 2016 09:35 uur

Equinix en Facebook hebben aangekondigd de handen ineen te slaan rondom het zogenoemde Voyager-project. Binnen dit project ontwikkelt Facebook de volgende generatie netwerkapparatuur waardoor het bedrijf klaar is voor technologische trends en ontwikkelingen zoals de komst van 5G mobiele netwerken, Internet of Things en het toenemende gebruik van virtual reality. De door Facebook ontwikkelde apparatuur staat inmiddels al in twee IBX-datacenters van Equinix.

De aankondiging van deze samenwerking maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen een groot aantal technologiebedrijven. Het Telecom Infra Poject (TIP), in februari aangekondigd tijdens het Mobile World Congress, moet leiden tot een beter en wereldwijd ecosysteem voor hardware en software. Dit is een project waarin de industrie samenwerkt om innovaties in de telecom- en netwerkinfrastructuur te realiseren op een open platform. Er is een grote behoefte aan innovatie, omdat traditionele infrastructuren niet berekend zijn op het toenemende (mobiele) internetverkeer. Nieuwe architecturen moeten meer schaalbaar, flexibeler en meer kostenefficiënt zijn.

Voyager
De apparatuur die inmiddels in de Equinix-datacenters staat, betreft packet-optical switches. Deze netwerkapparaten zijn essentieel voor het ontvangen, verwerken en versturen van data over netwerken. Voyager is een combinatie van verschillende datatransporttechnologieën: DWDM, via router, switch en compute. De eerste resultaten van het versturen van data via Voyager-technologie laat zien dat er geen data verloren gaat en er significant kosten bespaard worden, door het uitsplitsen van software en hardware in het nieuwe netwerkmodel.

Na het herbergen en verwerken van data, worden nu ook de netwerken waarop die data getransporteerd worden geoptimaliseerd. Voyager is immers de eerste generieke, betaalbare hardware-oplossing die op netwerkcomponenten leunt. Hierdoor is het mogelijk om het netwerk te optimaliseren en efficiënter in te richten, doordat er verschillende componenten van verschillende bedrijven en met uiteenlopende niveaus van specialisatie en innovatie te gebruiken zijn in een netwerk.

Samen werken aan innovatie
Michiel Eielts, directeur Benelux van Equinix: “Doordat de opkomst van uitgesplitste netwerken, is er een fysiek aggregatiepunt nodig waar de hardware en software samen kan komen. Met onze rijke geschiedenis in netwerk- en cloudneutraliteit, is het logisch dat leveranciers van TIP-hardware en software samenwerken in onze datacenters. We zijn verheugd met de eerste resultaten van de test en kijken uit naar de toekomstige samenwerking en innovatie die voortkomt uit dit initiatief.”

Hans-Juergen Schmidtke, Director of Engineering van Facebook: “De Open Optical Packet Transport projectgroep binnen TIP ontwikkelt technologieën om wereldwijd betere en bredere connectiviteit te realiseren. Door Equinix’ leiderschap en steun, zal het Voyager-ecosysteem als eerste ‘white box box for switching, routing en DWDM’ als voorbeeld dienen voor samenwerking en innovatie, en is ook op die manier bijgedragen aan de TIP-gemeenschap.”

Equinix zal, samen met Facebook en andere leidende partijen in de industrie, hardware en software blijven ontwikkelen in het Telecom Infra Project (TIP) en deze implementeren in hun infrastructuur en het open ecosysteem TIP.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.