Flevoland koploper in glasvezel: ruim 60% huishoudens aangesloten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 8 mei 2014 10:35 uur

Het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Flevoland is het afgelopen jaar met bijna 20% gegroeid. Hiermee beschikt al ruim 60% van de huishoudens over een glasvezelaansluiting en gaat Flevoland aan kop van de provincies in Nederland. Inmiddels ligt er al ruim 1.800 kilometer glasvezel in de bodem van Flevoland.

Flevoland was één van de eerste provincies die over een glasvezelnetwerk beschikte. In de gemeenten Dronten en Zeewolde ligt al sinds 2009 een glasvezelnetwerk en intussen maakt bijna de helft van de huishoudens binnen de aansluitgebieden in deze gemeenten gebruik van de eigen glasvezelaansluiting. Ook Almere, Almere-Buiten, Almere-Haven, Almere Poort, Biddinghuizen, Swifterbant en verschillende wijken in Lelystad beschikken over een glasvezelnetwerk.

Voor wat betreft de snelheid van de glasvezelverbinding is buurtschap Ketelhaven, onderdeel van de gemeente Dronten, niet alleen in Flevoland, maar in heel Nederland koploper. Bijna 92% van de huishoudens heeft namelijk een glasvezelabonnement met minstens 100MB aan up- en downloadsnelheid.

Werk in uitvoering

In de toekomst krijgen meer plaatsen in Flevoland de beschikking over hun eigen glasvezelnetwerk. Op Urk zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang en maken de eerste huishoudens al gebruik van hun eigen glasvezelaansluiting. De verwachting is dat eind oktober alle huishoudens op Urk aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Ook in Lelystad, in de wijken Landerijen en Waterwijk, zijn de aanlegwerkzaamheden bezig.

De toename in het aantal glasvezelaansluitingen sluit aan bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg.

Jan-Jaap van Soest, regiomanager bij Reggefiber: “Innovatie is een belangrijk thema voor Flevoland. Om hier de ruimte voor te bieden, is een glasvezelnetwerk meer dan welkom. We wisselen steeds meer data met elkaar uit, nu steeds meer apparaten worden verbonden met internet. Glasvezel biedt de infrastructuur die nodig is om hierin mee te groeien en zorgt dat Flevoland klaar is voor de toekomst.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?