Flevoland koploper in glasvezel: ruim 60% huishoudens aangesloten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 8 mei 2014 10:35 uur

Het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Flevoland is het afgelopen jaar met bijna 20% gegroeid. Hiermee beschikt al ruim 60% van de huishoudens over een glasvezelaansluiting en gaat Flevoland aan kop van de provincies in Nederland. Inmiddels ligt er al ruim 1.800 kilometer glasvezel in de bodem van Flevoland.

Flevoland was één van de eerste provincies die over een glasvezelnetwerk beschikte. In de gemeenten Dronten en Zeewolde ligt al sinds 2009 een glasvezelnetwerk en intussen maakt bijna de helft van de huishoudens binnen de aansluitgebieden in deze gemeenten gebruik van de eigen glasvezelaansluiting. Ook Almere, Almere-Buiten, Almere-Haven, Almere Poort, Biddinghuizen, Swifterbant en verschillende wijken in Lelystad beschikken over een glasvezelnetwerk.

Voor wat betreft de snelheid van de glasvezelverbinding is buurtschap Ketelhaven, onderdeel van de gemeente Dronten, niet alleen in Flevoland, maar in heel Nederland koploper. Bijna 92% van de huishoudens heeft namelijk een glasvezelabonnement met minstens 100MB aan up- en downloadsnelheid.

Werk in uitvoering

In de toekomst krijgen meer plaatsen in Flevoland de beschikking over hun eigen glasvezelnetwerk. Op Urk zijn de werkzaamheden inmiddels in volle gang en maken de eerste huishoudens al gebruik van hun eigen glasvezelaansluiting. De verwachting is dat eind oktober alle huishoudens op Urk aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Ook in Lelystad, in de wijken Landerijen en Waterwijk, zijn de aanlegwerkzaamheden bezig.

De toename in het aantal glasvezelaansluitingen sluit aan bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg.

Jan-Jaap van Soest, regiomanager bij Reggefiber: “Innovatie is een belangrijk thema voor Flevoland. Om hier de ruimte voor te bieden, is een glasvezelnetwerk meer dan welkom. We wisselen steeds meer data met elkaar uit, nu steeds meer apparaten worden verbonden met internet. Glasvezel biedt de infrastructuur die nodig is om hierin mee te groeien en zorgt dat Flevoland klaar is voor de toekomst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.