Flevoziekenhuis kiest Aruba HPE voor digitaal ziekenhuis van de toekomst

  • Bedrijfsnieuws van
  • Aruba
  • geplaatst op
  • 30 juni 2016 09:33 uur

Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), is door het Flevoziekenhuis in Almere geselecteerd om het digitale ziekenhuis van de toekomst te realiseren. Met het toenemende gebruik van mobiele apparatuur in het ziekenhuis is de noodzaak ontstaan om de WiFi-infrastructuur te moderniseren. Aruba HPE ontwikkelt daarvoor een mobile-first omgeving waarin een betere toegang voor mobiele apparatuur wordt gerealiseerd. Op deze manier kan er voldaan worden aan de groeiende vraag aan mobiele innovatie in en rondom het ziekenhuis.

Veiligheid en betrouwbaarheid
Als antwoord op de ontstane noodzaak voor mobiliteit, wordt de oplossing van Aruba HPE ingezet om primaire processen in het ziekenhuis op het gebied van mobiele spraak, data, video en zorgalarmering veilig en betrouwbaar te kunnen ondersteunen. In de vijfjarige overeenkomst tussen Flevoziekenhuis en Aruba is opgenomen dat de draadloze infrastructuur wordt aangeboden door Aruba acces points, inclusief de benodigde Aruba Airwave Management- en Aruba Clearpass Identity & Access Management Software. Met name de Access Management Software dient er voor dat gebruikers op basis van hun rol in de organisatie eenvoudig en zonder tussenkomst van de ICT afdeling veilig toegang verkrijgen tot zowel het bedrade als het draadloze netwerk. Aruba HPE zorgt er tevens voor dat het Flevoziekenhuis haar draadloze infrastructuur op de meest optimale manier inzet. Hiervoor beheert HPE, samen met partner Zetacom, de hele WiFi-omgeving.

Bring Your Own Device
De nieuwe oplossing geeft invulling aan de eis van het ziekenhuis om eigen apparatuur van medewerkers in te zetten voor zakelijk gebruik op het netwerk (BYOD). Daarnaast is de nieuwe infrastructuur berekend op de toepassing van spraaksysteem voor WiFi alsmede de integratie van zorg specifieke oplossingen zoals het Verpleeg Oproep Systeem (VOS) en het Medisch Oproep Systeem (MOS). Met het aangaan van de overeenkomst, zorgt Aruba HPE voor het aanleggen van de benodigde gebouwbekabeling, levering en implementatie van alle hard- en software. Daarnaast wordt 24/7 management van de totale draadloze infrastructuur voor een periode van vijf jaar verzorgd.

Naar de toekomst toe biedt de infrastructuur de mogelijkheid om innovatieve technologieën zoals locatiebepaling eenvoudig te introduceren zonder noemenswaardige impact op de WIFI infrastructuur.
Het Flevoziekenhuis is in 1991 opgericht en in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot hét ziekenhuis voor de inwoners van Almere en omstreken. Het Flevoziekenhuis biedt een breed palet aan uitstekende algemene specialistische ziekenhuiszorg aangevuld met een selectie van bijzondere specialistische zorg. Het Flevoziekenhuis doet dat in een modern en goed toegerust, in 2010 vernieuwd gebouw, in het stadshart van Almere.

“Het Flevoziekenhuis heeft in haar meerjarenbeleid 2015-2019 een aantal concrete doelstellingen benoemd. Het voorstel van Aruba HPE sluit naadloos aan op een aantal van deze doelstellingen. Door middel van de realisatie van een moderne en toekomstvaste draadloze infrastructuur van Aruba HPE zijn wij als Flevoziekenhuis in staat om patiënten, medewerkers en bezoekers de juiste gebruikerservaring te bieden en de stap naar een volledig digitaal ziekenhuis nog concreter vorm te geven. De introductie van nieuwe technologie biedt patiënten, medewerkers en bezoekers die gebruikerservaring die van een ziekenhuis mag worden verwacht. Zowel op het gebied van beveiliging, gebruikersgemak als snelheid is de nieuwe infrastructuur op de toekomst voorbereid. Dit biedt mogelijkheden voor het Flevoziekenhuis om ook nieuwe dienstverlening te ontwikkelen en aan te bieden aan onze gebruikers. Dit alles op basis van een model, waarbij het Flevoziekenhuis betaalt voor hetgeen ook daadwerkelijk wordt gebruikt,” vertelt Lex Pater, ICT Manager Flevoziekenhuis.

Alex Dielhof (Aruba HPE) geeft aan: “HPE levert het Flevoziekenhuis reeds de server- en storage infrastructuur via een gemanaged Pay-per-use concept. De keuze voor Aruba’s mobile first oplossing biedt patiënten, medewerkers en bezoekers een uniforme gebruikerservaring die aansluit bij de huidige en toekomstige verwachtingen omtrent draadloze connectiviteit. Dit doel wordt bereikt door de inzet van Aruba Airwave als management applicatie en Aruba Clearpass voor de identificatie en autorisatie van unieke gebruikers op het Flevoziekenhuis netwerk. Hierdoor verkrijgt het Flevoziekenhuis ten alle tijde inzage in de kwaliteit van haar draadloze netwerk en op welke wijze dit door gebruikers wordt ingezet. In de markt zien we een verschuiving van de inzet van ICT personeel van beheer naar regievoering. Het onderbrengen van de Aruba infrastructuur in het bestaande Pay-per-use concept biedt het Flevoziekenhuis de zekerheid van één aanspreekpunt en de borging van kwaliteit naar haar eindgebruikers, zonder hiermee de ICT afdeling langer te belasten.
Vanuit de lange termijn mobiliteitsstrategie van het Flevoziekenhuis is de wens geuit om integraties te realiseren met systemen die met name in het primaire proces van vitaal belang zijn. Denk hierbij aan de introductie van nieuwe mobiele apparaten voorzien van spraak, video en messaging functionaliteit geïntegreerd met verpleegoproepsystemen of medische oproep systemen.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.