Flowmon helpt grootste Europese DDoS-bestrijder aanvallen te verwerken


Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) beschermt de digitale infrastructuur van de Benelux tegen DDoS-aanvallen met de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas). NaWas is het resultaat van een samenwerkingsinitiatief van lokale ISP’s en hostingbedrijven, om DDoS-aanvallen effectiever te bestrijden. Een deel daarvan bestaat uit een Flowmon-oplossing.

Coöperatieve wasstraat

NaWas is het eerste coöperatieve anti-DDoS initiatief, gecreëerd door alle stichtingsleden voor on-demand DDoS-bescherming. “DDoS-aanvallen zijn een serieus dagelijks probleem in de Benelux”, zegt Pim van Stam van stichting NBIP. “NaWas is gebouwd vanuit de gedachte dat een groep deelnemers met dezelfde doelstelling sterker is dan elke individuele organisatie. NaWas is ook een alternatief voor ISP’s, hostingproviders en andere geïnteresseerden, die niet zelf in staat zijn of voldoende kunnen investeren in effectieve DDoS-bescherming voor hun klanten.”

Flowmon-oplossing verzorgt analysedeel

NaWas is een multi-leverancierscentrum, waarin de Flowmon-oplossing het analysedeel verzorgt. “In de huidige wereld zijn bedrijven eenvoudig aan te vallen, omdat iedereen voor enkele dollars een DDoS-aanval in de vorm van een ‘booter’ of ‘IP stresser’ kan kopen en inzetten”, zegt Frank Dupker, Country Manager Benelux van Flowmon. “Daarom is NaWas een uniek en waardevol initiatief. Het verheugt mij dat zij een Flowmon Collector als onderdeel van het ecosysteem voor beveiliging gebruiken, omdat daaruit blijkt dat onze oplossing tot de top van de markt behoort.“

Grootste DDoS-bestrijdingscapaciteit in Europa

NaWas is in 2014 geïnitieerd en beschikt nu over de grootste bestrijdingscapaciteit in Europa, waarmee aanvallen tot 900Gbps zijn tegen te houden. Zodra men een aanval detecteert wordt deze omgeleid via de NaWas, die het DDoS-verkeer er binnen enkele minuten ‘uitwast’. Deze oplossing zorgt ervoor dat de infrastructuur van ISP’s vrijwel direct wordt beschermd en hun klanten geen omzet verliezen of reputatieschade oplopen door niet-beschikbare netwerkservices. “In 2015 heeft NaWas ruim 700 DDoS-aanvallen succesvol tegengehouden, die enkele uren tot dagen duurden”, vertelt Gerard Schaapman van NaWas. “Wij gebruiken de technologie van toonaangevende leveranciers om onze partners te beschermen tegen volumineuze snelle aanvallen en gevaarlijke langzame aanvallen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.