Flowmon helpt grootste Europese DDoS-bestrijder aanvallen te verwerken


Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) beschermt de digitale infrastructuur van de Benelux tegen DDoS-aanvallen met de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas). NaWas is het resultaat van een samenwerkingsinitiatief van lokale ISP’s en hostingbedrijven, om DDoS-aanvallen effectiever te bestrijden. Een deel daarvan bestaat uit een Flowmon-oplossing.

Coöperatieve wasstraat

NaWas is het eerste coöperatieve anti-DDoS initiatief, gecreëerd door alle stichtingsleden voor on-demand DDoS-bescherming. “DDoS-aanvallen zijn een serieus dagelijks probleem in de Benelux”, zegt Pim van Stam van stichting NBIP. “NaWas is gebouwd vanuit de gedachte dat een groep deelnemers met dezelfde doelstelling sterker is dan elke individuele organisatie. NaWas is ook een alternatief voor ISP’s, hostingproviders en andere geïnteresseerden, die niet zelf in staat zijn of voldoende kunnen investeren in effectieve DDoS-bescherming voor hun klanten.”

Flowmon-oplossing verzorgt analysedeel

NaWas is een multi-leverancierscentrum, waarin de Flowmon-oplossing het analysedeel verzorgt. “In de huidige wereld zijn bedrijven eenvoudig aan te vallen, omdat iedereen voor enkele dollars een DDoS-aanval in de vorm van een ‘booter’ of ‘IP stresser’ kan kopen en inzetten”, zegt Frank Dupker, Country Manager Benelux van Flowmon. “Daarom is NaWas een uniek en waardevol initiatief. Het verheugt mij dat zij een Flowmon Collector als onderdeel van het ecosysteem voor beveiliging gebruiken, omdat daaruit blijkt dat onze oplossing tot de top van de markt behoort.“

Grootste DDoS-bestrijdingscapaciteit in Europa

NaWas is in 2014 geïnitieerd en beschikt nu over de grootste bestrijdingscapaciteit in Europa, waarmee aanvallen tot 900Gbps zijn tegen te houden. Zodra men een aanval detecteert wordt deze omgeleid via de NaWas, die het DDoS-verkeer er binnen enkele minuten ‘uitwast’. Deze oplossing zorgt ervoor dat de infrastructuur van ISP’s vrijwel direct wordt beschermd en hun klanten geen omzet verliezen of reputatieschade oplopen door niet-beschikbare netwerkservices. “In 2015 heeft NaWas ruim 700 DDoS-aanvallen succesvol tegengehouden, die enkele uren tot dagen duurden”, vertelt Gerard Schaapman van NaWas. “Wij gebruiken de technologie van toonaangevende leveranciers om onze partners te beschermen tegen volumineuze snelle aanvallen en gevaarlijke langzame aanvallen.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...