Forrester noemt OutSystems leider in Enterprise Public Cloud Platforms

 • Bedrijfsnieuws van
 • OutSystems
 • geplaatst op
 • 7 januari 2015 10:30 uur

OutSystems, leverancier van het gelijknamige high productivity platform voor Rapid Application Delivery (RAD), heeft een leiderschapsstatus gekregen in Forrester’s Q4 2014 ‘Forrester Wave’-rapport over Enterprise Public Cloud Platforms. Publieke-cloudplatformen worden volgens de onderzoekers van Forrester steeds completer, waardoor het onderscheid tussen Software as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) vervaagt.

De Forrester Wave: Enterprise Public Cloud Platforms voor Q4 2014 biedt een uitgebreide analyse van de meest toonaangevende publieke-cloudplatformen. Ieder platform krijgt hierbij een score op basis van negentien, voor CIO’s relevante criteria. OutSystems verkreeg in zeven categorieën voor rapid development de maximale score. Deze categorieën waren:

 • Rijkheid van het platform en de applicatieondersteuning – zoals workflow, samenwerkfunctionaliteit, business rules, caching en content management
 • Features voor infrastructuurabstractie – onder meer de mate waarin middleware, computing, storage en netwerkconfiguratie toegankelijk zijn en worden beheerd
 • Applicatie deployment diensten – bijvoorbeeld automatisering van het ontwikkelproces, foutdetectie en codeverificatie
 • Ontwikkel- en testtools – de functionaliteit die het platform biedt aangaande het ontwikkelen, testen en onderhouden van apps
 • Private en hybride cloudopties – de hosting-mogelijkheden er bestaan naast de publieke cloud
 • Opslagmogelijkheden – zoals database-, block-, file- en objectstorage
 • Productstrategie van de leverancier – hier gaat het onder andere om de mate waarin het publieke-cloudplatform geschikt is voor grote bedrijven.

Forrester beschrijft OutSystems als: “Een platform met uitgebreide visuele, verklarende ontwikkel- en delivery tools. OutSystems bevat standaard applicaties en applicatiecomponenten en ondersteunt zowel web applicaties als mobiele applicaties. Verder bevat het platform ‘continuous delivery’- en ‘application lifecycle management’-tools.” De onderzoekers merken verder op dat “OutSystems één van de leveranciers is die hoog scoren als het gaat om het abstractieniveau van de infrastructuur, platformconfiguraties, applicatie-services en -tooling, waardoor ontwikkelaars zich volledig kunnen richten op het bouwen en beheren van applicaties.”

Het OutSystems platform stelt iedere ontwikkelaar in staat gemakkelijk en snel web- en mobiele applicaties te creëren en uit te rollen, vanuit één applicatieontwerp en codebasis. OutSystems-applicaties worden opgeleverd als open, standaard-architectuur code, waardoor bedrijven gevrijwaard blijven van een vendor lock-in en veranderingen in de technologie eenvoudig kunnen opvangen.

“We zijn erg blij dat Forrester OutSystems erkent als leider in enterprise public cloud platformen voor rapid development. De kracht van onze technologie wordt onderstreept door de wereldwijde marktadoptie van ons platform”, zegt Paulo Rosado, CEO van OutSystems. “Ons snelgroeiende klantenbestand is het bewijs dat organisaties hun IT-infrastructuur, configuraties, et cetera willen kunnen abstraheren, zodat ontwikkelaars zich helemaal kunnen richten op het voldoen aan de vraag van de business naar nieuwe applicaties en op het sneller dan ooit opleveren en beheren van applicaties.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.