Fujitsu introduceert wereldwijd Cloud Service K5

Nieuwe clouddienst versnelt applicatieontwikkelingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fujitsu
  • geplaatst op
  • 8 juni 2016 10:20 uur

Fujitsu heeft de wereldwijde lancering aangekondigd van zijn next-generation IaaS and PaaS clouddienst, Fujitsu Cloud Service K5. Dit is het eerste platform dat digitale transformatie mogelijk maakt door het naadloos integreren van traditionele ICT-systemen met nieuwe technologieën uit de cloud. De nieuwe clouddienst versnelt applicatieontwikkelingen en combineert betrouwbaarheid, prestaties en schaalbaarheid met de kostenefficiëntie van open-source cloudsystemen.

Als belangrijk onderdeel van het Fujitsu’s digitale businessplatform MetaArc, levert K5 een uitgebreide set van technologieën op die ontworpen zijn om organisaties verder te ontwikkelen en nieuwe clouddiensten te implementeren. Op deze wijze ondersteunt K5 cloud gedreven innovatie, ook wel  ‘Fast IT’ genoemd of Systems of Engagement. Ondertussen stelt K5 klanten ook in staat de waarde van hun traditionele systemen – ook wel ‘Robust IT’ genoemd of Systems of Record – te benutten, door deze zonder haperingen te integreren met nieuwe cloudapplicaties.

Open-source architectuur
Door de open-source architectuur van K5, zorgt Fujitsu voor een kostenbesparing die voorheen niet mogelijk was en opent het de deur naar lagere ‘Total Cost of Ownership’. Door de onderliggende OpenStack-architectuur worden organisaties minder afhankelijk van hun huidige leverancier. De OpenStack-architectuur wordt ondersteund door Service Level Agreements en service credits die gemeten worden vanaf het moment dat er een probleem ontstaat. Versnelde releasetermijnen zorgen ervoor dat bedrijven sneller kunnen testen en sneller diensten op de markt kunnen brengen. Dankzij de open architectuur van K5 en de mogelijkheid van MetaArc om werk te beheren op welk platform dan ook, werken nieuwe systemen op zowel de openbare cloud als de eigen omgevingen van klanten.

Uforge-technologie
De integratie van UForge technologie – waar Fujitsu de beschikking over heeft na de recente acquisitie van UshareSoft – met de Cloud Service K5 zijn zowel migratie van data als de lancering van applicaties en updates volledig geautomatiseerd. Deze technologie ondersteunt alle grote cloudplatforms in de markt, niet alleen Fujitsu-diensten en zowel on- als off-premise systemen. De functionaliteit zorgde ervoor dat een K5 pilot-klant, één van de grootste telecombedrijven ter wereld, een verbetering behaalde van meer dan 30 procent bij het uitvoeren van regelmatige updates aan een belangrijke facturatieapplicatie.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?