Fujitsu introduceert wereldwijd Cloud Service K5

Nieuwe clouddienst versnelt applicatieontwikkelingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fujitsu
  • geplaatst op
  • 8 juni 2016 10:20 uur

Fujitsu heeft de wereldwijde lancering aangekondigd van zijn next-generation IaaS and PaaS clouddienst, Fujitsu Cloud Service K5. Dit is het eerste platform dat digitale transformatie mogelijk maakt door het naadloos integreren van traditionele ICT-systemen met nieuwe technologieën uit de cloud. De nieuwe clouddienst versnelt applicatieontwikkelingen en combineert betrouwbaarheid, prestaties en schaalbaarheid met de kostenefficiëntie van open-source cloudsystemen.

Als belangrijk onderdeel van het Fujitsu’s digitale businessplatform MetaArc, levert K5 een uitgebreide set van technologieën op die ontworpen zijn om organisaties verder te ontwikkelen en nieuwe clouddiensten te implementeren. Op deze wijze ondersteunt K5 cloud gedreven innovatie, ook wel  ‘Fast IT’ genoemd of Systems of Engagement. Ondertussen stelt K5 klanten ook in staat de waarde van hun traditionele systemen – ook wel ‘Robust IT’ genoemd of Systems of Record – te benutten, door deze zonder haperingen te integreren met nieuwe cloudapplicaties.

Open-source architectuur
Door de open-source architectuur van K5, zorgt Fujitsu voor een kostenbesparing die voorheen niet mogelijk was en opent het de deur naar lagere ‘Total Cost of Ownership’. Door de onderliggende OpenStack-architectuur worden organisaties minder afhankelijk van hun huidige leverancier. De OpenStack-architectuur wordt ondersteund door Service Level Agreements en service credits die gemeten worden vanaf het moment dat er een probleem ontstaat. Versnelde releasetermijnen zorgen ervoor dat bedrijven sneller kunnen testen en sneller diensten op de markt kunnen brengen. Dankzij de open architectuur van K5 en de mogelijkheid van MetaArc om werk te beheren op welk platform dan ook, werken nieuwe systemen op zowel de openbare cloud als de eigen omgevingen van klanten.

Uforge-technologie
De integratie van UForge technologie – waar Fujitsu de beschikking over heeft na de recente acquisitie van UshareSoft – met de Cloud Service K5 zijn zowel migratie van data als de lancering van applicaties en updates volledig geautomatiseerd. Deze technologie ondersteunt alle grote cloudplatforms in de markt, niet alleen Fujitsu-diensten en zowel on- als off-premise systemen. De functionaliteit zorgde ervoor dat een K5 pilot-klant, één van de grootste telecombedrijven ter wereld, een verbetering behaalde van meer dan 30 procent bij het uitvoeren van regelmatige updates aan een belangrijke facturatieapplicatie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.