Fujitsu lanceert hyperconverged appliance in de vorm van een managed service op basis van Atlantis USX

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fujitsu
  • geplaatst op
  • 17 augustus 2016 16:03 uur

Fujitsi biedt zijn hyperscale appliance Virtual Client Services (VCS) nu ook aan in de vorm van een managed service. Bedrijven van alle omvang kunnen daarmee profiteren van de voordelen van applicatie- en desktopvirtualisatie. Deze managed service is op basis van Atlantis USX.

De managed service is ontwikkeld om een kostenefficiëntere aanpak van VCS te bieden. Fujitsu heeft de softwareoplossing Atlantis USX in zijn oplossing ingebouwd om de hardwarekosten terug te dringen en een uitgebreider en veerkrachtiger software defined storage (SDS)-platform af te leveren.

Fujitsu VCS biedt organisaties een simpele, schaalbare en flexibele manier om desktop- en applicatieservices aan te bieden aan hun personeel. Werknemers kunnen daarmee profiteren van de flexibiliteit en het gebruiksgemak die gepaard gaan met veilige toegang tot hun gepersonaliseerde desktop, applicaties en bestanden. Dit is mogelijk vanaf elke computer of mobiel apparaat en vanaf elke locatie ter wereld. ICT-managers profiteren op hun beurt van de gemoedsrust die gepaard gaat met de wetenschap dat alle bedrijfsgegevens veilig blijven in het datacenter en niet worden gekopieerd naar laptops, PC’s en mobiele apparaten.

Fujitsu en Atlantis stellen ICT-afdelingen in staat om een optimale balans vinden tussen de gebruikservaring, flexibiliteit en beveiliging. De nieuwe oplossing maakt gebruik van de knowhow van Atlantis op het gebied van storage-optimalisatie. Dit maakt virtuele desktops en applicaties sneller en kostenefficiënter dan fysieke PC’s en zorgt voor een verbeterde gebruikservaring.

Het systeemgebruik wordt geoptimaliseerd door het creëren van pools van opslagcapaciteit. Deze zijn voor elke applicatie beschikbaar in de vorm van virtuele opslagvolumes. Door te standaardiseren op de hypervisor-software Citrix XenServer die is inbegrepen bij XenApp en XenDesktop maakt Fujitsu een hechtere integratie met Microsoft-omgevingen mogelijk. Dit resulteert in een uiterst schaalbare, beheerbare en flexibele virtualisatie-infrastructuur. De unieke integratie van de software van Atlantis Computing met Citrix XenServer en XenDesktop groeit in hoog tempo uit tot het voorkeursplatform voor Citrix-implementaties en draagt bij aan een reductie van de totale eigendomskosten.

Grote ondernemingen hebben al in een vroeg stadium oog gehad voor de voordelen van VCS. Veel kleine en middelgrote bedrijven zijn echter terughoudend geweest met het gebruik van traditionele VCS-oplossingen, die als kostbaar en ongebruiksvriendelijk worden beschouwd. Fujitsu biedt een oplossing voor dit probleem. Zijn nieuwe managed service stelt organisaties in staat om snel en eenvoudig met VCS aan de slag te gaan. Ze kunnen deze oplossing snel in gebruik nemen dankzij geautomatiseerde scripting, dat de inrichting van het systeem vereenvoudigt en een einde maakt aan de noodzaak van programmeren.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...