Gartner erkent Interoute als ‘Leider’ in Magic Quadrant for Cloud Enabled Managed Hosting

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 17 juli 2014 15:00 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloud-services platform in Europa, maakt bekend dat de onderneming als ‘Leider’ is gepositioneerd in het nieuwste Gartner’s Cloud Enabled Managed Hosting Magic Quadrant, Europe.

Volgens Martijn Ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland bij Interoute, is de erkenning door Gartner vooral te danken aan de geïntegreerde marktbenadering van Interoute. Door een cloudplatform op basis van Infrastructure-as-a-Service te bouwen boven op het pan-Europese glasvezelnetwerk en dat te koppelen aan internationale datacenters, biedt Interoute klanten een unieke propositie.

Door het eigen glasvezelnetwerkte combineren met het concept van Software Defined Networking (SDN) en het bieden van schaalbaarheid stelt Interoute klanten in staat flexibel om te gaan met hun data en applicaties. Ze kunnen data veilig verplaatsen of opslaan, of dat nu in Europa, Noord-Amerika of Azië is. Dankzij de grote locatiedichtheid en het hoge niveau van automatisering kunnen klanten ervoor kiezen hun data tot één locatie te beperken of deze juist over nieuwe gebieden en markten te verspreiden. Dat maakt het mogelijk, mede vanwege de minimale vertraging in de cloudarchitectuur, om eindgebruikers meer snelheid te bieden en te voldoen aan lokale data-wetgeving. Omdat de computerkracht van Interoute Virtual Data Centre (VDC) ingebouwd is in het netwerk, is het dataverkeer tussen VDC-zones gratis.

Ten Kate: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze erkenning als ‘Leider’ in Gartner’s Cloud Enabled Managed Hosting Magic Quadrant for Europe mede voortvloeit uit het netwerkvoordeel dat we in ons wereldwijde cloudplatform hebben ingebouwd. Hierdoor zijn we in staat onze klanten op een uitgebreide schaal te voorzien van voorspelbare computerrekenkracht en netwerkprestaties. Daarnaast kunnen onze klanten er op vertrouwen dat de oplossingen voldoen aan hun zakelijke eisen en dat hun locatieafhankelijke data en toepassingen bij ons in veilige handen zijn, ongeacht waar deze zich bevinden.”

In het Gartner-rapport wordt verwoord waaraan een leider in het magische kwadrant onder meer moet voldoen. “Leiders hebben bewezen dat zij een stabiele partij in het desbetreffende marktsegment zijn. Daarnaast onderscheiden leiders zich doordat zij regelmatig innoveren op basis van hun bestaande producten. Bovendien hebben leiders aangetoond dat zij een betrouwbare partner zijn om de behoeften van enterprise-klanten te bevredigen. Tot slot zijn zij in staat om op basis van hun technische vakbekwaamheid hun diensten aan een brede groep van klanten te leveren.”

De recente publicatie van Gartner, waarin Interoute wordt erkend als ‘Leider’ in het Magic Quadrant for Cloud Enabled Managed Hosting, Europe staat niet op zichzelf. In een aantal rapporten worden de kwaliteiten van Interoute op het gebied van cloud hosting eveneens herkend en erkend. Zo verscheen in maart van dit jaar de zogenoemde Gigaom Sector RoadMap: European cloud infrastructure market report1, waarin Interoute samen met Amazon als beste uit de bus kwamen. In het bewuste rapport wordt een aantal beslissingscriteria gepresenteerd waarmee technologiegebruikers rekening moeten houden bij het selecteren van de voor hen meeste geschikte provider van een cloudinfrastructuur in Europa.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.