Gartner plaatst Nutanix als leider in het Magic Quadrant voor Integrated Systems 2015

Nutanix scoort sterk op Completeness of Vision en Ability to Execute

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 18 augustus 2015 10:34 uur

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuur, kondigt vandaag aan dat Gartner het bedrijf heeft geplaatst als leider in het Magic Quadrant 2015 voor Integrated Systems. Nutanix ziet de vooraanstaande positionering als een bevestiging van zijn visie op het datacenter als ‘invisible infrastructure’. Datacenterinfrastructuur moet volgens Nutanix in feite onzichtbaar aanwezig zijn, zodat IT-professionals zich volledig kunnen richten op de applicaties en diensten die de business ondersteunen.

Vandaag de dag werken de meeste bedrijfsapplicaties op traditionele datacenterinfrastructuur die bestaat uit aparte lagen voor server-, storage- en netwerkresources. Al die lagen worden los van elkaar beheerd en hebben ook eigen resources nodig om te schalen. Hierdoor zijn datacenters door de jaren heen erg complex geworden, hetgeen ten koste gaat van de innovatiekracht van de IT-organisatie.

Het Nutanix Xtreme Computing Platform integreert compute, storage en virtualisatie in één Hyperconverged Integrated System en kan vrijwel alle enterprise applicaties ondersteunen. Door de webscale engineering is er geen limiet aan de schaalbaarheid van het datacenter en kunnen zowel kleine als grote datacenterclusters worden gebouwd. Daarnaast richt Nutanix zich op consumer-grade design, waardoor datacentermanagers het platform eenvoudig kunnen beheren. IT-professionals zijn hierdoor minder tijd kwijt met provisioning en kunnen echt uitgroeien tot strategische partners voor de business.

“Bedrijven moeten zich weer focussen op de applicaties die voor hen belangrijk zijn. Ze moeten zich niet bezig hoeven houden met de problemen van de onderliggende infrastructuur,“ zegt Dheeraj Pandey, mede-oprichter en CEO van Nutanix. “We beschouwen onze positionering in het leiderschapskwadrant van Gartner als een bevestiging van onze unieke visie voor hoe het datacenter zich de komende jaren zal ontwikkelen. Het gemak, de robuustheid en de schaalbaarheid van de cloud maakt van infrastructuur echt een onzichtbare zekerheid, waardoor IT-leiders de business echt op het gebied van innovatie kunnen versterken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.