Geïntegreerde end-to-end IoT-oplossing wint terrein

Onderzoeksbureau Gartner roemt Fujitsu om zijn vooruitziende blik

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fujitsu
  • geplaatst op
  • 14 november 2016 13:38 uur

Uit het onderzoek van onderzoeksbureau Gartner Inc. blijkt dat Fujitsu een van de weinige leveranciers is die vandaag de dag end-to-end IoT-oplossingen aanbiedt. Fujitsu leverde alleen al in 2015 meer dan driehonderd IoT-prototypes en investeerde jaarlijks meer dan twee miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologie, waaronder IoT-oplossingen.

Onafhankelijk onderzoeksbureau Gartner Inc. noemde Fujitsu in zijn recente uitgave van Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide ‘een vooruitziende leverancier’. Gartner noemt Fujitsu in zijn Market Guide for Managed IoT Services ook een ‘representatieve leverancier van Managed IoT-services’.

Jarenlange ervaring
Fujitsu heeft jarenlange ervaring op het gebied van IoT, die teruggaat tot het begin van RFID en machine-to-machinesystemen. Deze ervaring ligt aan de basis van expertise in toepassingen, netwerken, geïntegreerde technologieën en sensoren. Fujitsu’s kernactiviteiten zorgen ervoor dat het bedrijf managed services voor bedrijfs-IT kan aanbieden. Het volledige IoT-gamma van Fujitsu, van edge processing tot core back-end cloudoplossingen weerspiegelt deze sterke knowhow en zorgt ervoor dat het bedrijf, naast vooraf gedefinieerde oplossingen die inspelen op de voornaamste bedrijfsprocessen, in partnerschap met zijn klanten ook IoT-oplossingen op maat kan aanbieden.

MetaArc-portfolio
Fujitsu’s IoT-oplossingen maken deel uit van het MetaArc-portfolio van geavanceerde technologieën, infrastructuur en managed services die klanten moeten helpen bij het realiseren van hun digitale transformatie. Concreet omvatten IoT-oplossingen het GlobeRanger iMotion edge-to-cloud IoT platform dat draait op de Fujitsu Cloud Service K5, het Ubiquitous-gamma enterprise wearables en een groeiende reeks van Fujitsu en partnertechnologieën voor sensoren en netwerken.

Continue investeringen
De continue investering in het ontwikkelen van end-to-end IoT-mogelijkheden wordt onderstreept door de recente opening van een testomgeving voor IoT-systemen in het Fujitsu Digital Transformation Center in Tokyo, Japan. Fujitsu heeft ook een globale IoT Solutions and Business Support Service opgericht om klanten te ondersteunen bij het plannen, testen van prototypes en ontwerpen en het bouwen en gebruiken van IoT-systemen afkomstig van meerdere leveranciers. Fujitsu blijft het gamma IoT-gerelateerde producten en services uitbreiden, maar werkt ook samen met partners om te garanderen dat klanten IoT-technologie ontworpen voor bedrijfsbehoeften gemakkelijker kunnen gaan gebruiken – en zo in hun markt een sterke concurrentiepositie hebben.

Fujitsu’s recente IoT-projecten omvatten het opzetten van een GlobeRanger Manufacturing IoT-oplossing voor Baker Hill, een toonaangevende leverancier van precisiemachineonderdelen voor luchtvaart, defensie, farmaceutica en commerciële sectoren. Baker Hill gebruikte Fujitsu’s geavanceerde, holistische workflowplanning en traceringssysteem om zijn productieprocessen te transformeren. Nu beschikt het bedrijf in real-time over een gedetailleerd overzicht van zijn productie en weet het exact waar alle onderdelen zich bevinden naarmate ze binnen de fabriek worden verplaatst.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?