Gemalto en NetApp partneren voor geïntegreerde cloudopslag- en databeveiligingsoplossing voor AWS-klanten

Leden van het partnernetwerk Amazon Web Services werken samen aan complete opslag-, encryptie- en key managementoplossing voor AWS cloudomgevingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Gemalto
  • geplaatst op
  • 17 november 2015 11:43 uur

Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, werkt samen met NetApp om een geïntegreerde oplossing voor opslag, encryptie en key management te bieden aan Amazon Web Services (AWS) klanten. De oplossing combineert SafeNet Virtual KeySecure en NetApp Cloud ONTAP tot een gezamenlijk aanbod op AWS Marketplace. Organisaties kunnen met deze oplossing hun gegevens en applicaties in virtuele omgevingen naadloos opslaan en versleutelen. Ondertussen behouden de organisaties flexibiliteit en volledige eigendom van hun encryptiesleutels.

Organisaties die overstappen naar cloudgebaseerde diensten zoeken een gepaste encryptie-oplossing voor hun network storage die de gegevens in hun applicaties beschermt zonder dat het de productiviteit van de gebruiker beïnvloedt. Veel bestaande encryptiediensten kunnen al wel integreren met cloud services, maar schieten tekort omdat klanten niet de volledige controle hebben over de sleutels die toegang verschaffen tot de opgeslagen gegevens. SafeNet Virtual KeySecure voor NetApp Cloud ONTAP ondervangt dit. De oplossing biedt efficiënt en gecentraliseerd key management voor gevirtualiseerde omgevingen door een aanpasbaar beveiligingsbeleid voor toegang tot gegevens af te dwingen. Het combineert de moderne storage-infrastructuur van NetApp met Gemalto’s toonaangevende SafeNet key management. Hierdoor worden klantgegevens en encryptiesleutels beschermd tegen ongeautoriseerde toegang, terwijl klanten tegelijkertijd hun storage-investeringen optimaal benutten.

“De opslagexpertise van NetApp is een perfecte match met de bewezen key management technologie van Gemalto”, zegt Dirk Geeraerts, identity and data protection expert bij Gemalto. “AWS-gebruikers kunnen nu terecht bij NetApp voor het beheren, opslaan en beschermen van hun gegevens op een vertrouwelijkere manier dan ooit tevoren met behoud van 100 procent eigendom van hun encryptiesleutels.”

“De NetApp Data Fabric geeft bedrijven de vrijheid om clouddiensten te gebruiken om hun business mogelijk te maken”, aldus Tim Russell, Vice President van Product Management voor NetApp. “De combinatie van NetApp Cloud ONTAP en Gemalto SafeNet Virtual KeySecure is een uitbreiding van de datamanagementdiensten in de AWS-cloud. Onze gezamenlijke klanten krijgen hiermee een veilige toegang tot gevoelige gegevens.”

NetApp Cloud ONTAP biedt een flexibele oplossing voor gegevensopslag die tegemoet komt aan een breed scala opslageisen van de klant, van kleine capaciteit en low performance applicaties tot middelgrote applicaties met hogere performance behoeften. Dankzij het partnership kunnen gebruikers IT-processen automatiseren om risico’s te beperken en ondertussen de business flexibiliteit verbeteren en applicatie deployment versnellen. Gebruikers kunnen eenvoudig integreren met hun bestaande applicaties. Bovendien hoeven zij alleen te betalen voor de cloud resources die daadwerkelijk worden gebruikt, waardoor de totale IT-kosten verminderen en een betere ROI gerealiseerd wordt.

De oplossing is per direct verkrijgbaar, zowel op uurbasis als jaarabonnement. Daarnaast is een gratis 30-dagen trial beschikbaar.

NetApp Cloud ONTAP geeft klanten hoogwaardige functionaliteit voor onbewerkte cloudopslag. Inclusief instantaneous Snapshot™ kopieën, zero footprint klonen met FlexClone® volumes en efficiënte opslag dankzij data-deduplicatie, ‘thin provisioning’ en compressie. NAS opslagfunctionaliteiten omvatten niet alleen ‘block storage’, maar ook Network File System (NFS) en Clustered File System (CFS) ondersteuning voor applicaties van de klant. NetApp biedt 24/7 ondersteuning voor alle toepassingen van Cloud ONTAP.

SafeNet Virtual KeySecure is een ‘gepantserde’ virtuele appliance die bedreigingen voor gevoelige gegevens elimineert zonder extra rackspace of vooruitbetaling. Het beschikt over een ‘gepantserd’ OS en complete virtuele appliance encryptie die een verbeterde encryptiesleutelbeveiliging biedt en bescherming tegen snapshot aanvallen. SafeNet Virtual KeySecure kan tot 25.000 sleutels beheren en 100 concurrerende klanten per cluster. De oplossing werkt met ondersteunde Hardware Security Modules (HSM) om een hardware gebaseerde ‘root-of-trust’ voorziening te bieden voor de master key van het apparaat. Het product ondersteunt tal van sleuteltypes, evenals de OASIS KMIP standaard ter bevordering van de interoperabiliteit en centralisatie van key management. Hoge beschikbaarheid ondersteunt ook ‘cloud-scale deployments’.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.