Gemeente Leeuwarden wint met Split~Vision’s SinglePoint-for-All de Computable Award voor Partnerproject van het jaar

Alliantie creëert datacenters van de toekomst en ondersteunt zakelijke groei, flexibiliteit en duurzaamheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • Split~Vision
  • geplaatst op
  • 12 november 2015 10:30 uur

De Computable Award ‘Partnerproject van het jaar’ is dit jaar uitgereikt aan Split~Vision, de gemeente Leeuwarden en partners. Om in aanmerking te komen voor de award moeten in een project minimaal drie partijen succesvol hebben samengewerkt. Split~Vision werkt bij de gemeente Leeuwarden samen met de IT-partners IT-eye, Enable-U, ITcube, Ilionx en Microsoft. De medewerkers van gemeente Leeuwarden en omliggende gemeentes worden door Split~Vision voorzien van SinglePoint-for-All.

De redactie van Computable had tien partnerprojecten genomineerd voor de Computable Awards 2015. De selectie is tot stand gekomen op basis van eerdere voordrachten voor de awards, praktijkverhalen op Computable.nl en ontvangen persberichten. “Uit al deze informatie is een long list met zestig kanshebbers gemaakt. In overleg heeft de redactie de lijst teruggebracht tot tien nominaties.” In combinatie met de grote hoeveelheid stemmen kon ook de jury niet om dit bijzondere partnerproject heen en verkoos tijdens het award diner in de Jaarbeurs te Utrecht SinglePoint-for-All tot beste partnerproject van het jaar.

Klaas van der Heijden, directeur Split~Vision, stelt dat de award voor alle partijen een geweldige erkenning is. “Het is de enige redactionele prijs die tijdens de gala-avond is uitgereikt. De markt mag door middel van een poll bij de redactie van Computable aangeven wie er zou moeten winnen. Dat juist dit project heeft gewonnen, toont aan dat wij bij de gemeente Leeuwarden een vooruitstrevend project op een juiste wijze hebben geïmplementeerd.”

Effectief digitaal samenwerken

De gemeente Leeuwarden vindt effectief digitaal (samen)werken steeds belangrijker. Zowel met externe partijen – ondernemers, organisaties, inwoners en andere overheden – als binnen de eigen organisatie. De gemeente wil de mogelijkheden van digitalisering beter benutten, zoals zaakgericht werken, digitaal samenwerken, digitalisering post, integraal zoeken en vinden en digitaal projectmatig werken.

Livegang van het SinglePoint-for-All platform
Gemeente Leeuwarden zocht een partij die niet alleen kijkt naar het implementeren van de software, maar ook met de gemeente meedenkt, meekijkt en meewerkt. Na een aanbestedingsperiode, inclusief proof of concept, koos de gemeente in januari 2015 voor Split~Vision. In oktober 2015 al behaalde Split~Vision bij de gemeente Leeuwarden een bijzondere mijlpaal; de livegang van het SinglePoint-for-All platform en digitaal werken met Microsoft SharePoint en ProjectServer en Lync. Binnen 9 maanden en binnen budget, realiseert Split~Vision digitaal werken. De samenwerking tussen de verschillende partners was bijzonder prettig en wordt de komende periode verder verstevigd. De Waddeneilanden, ambtelijke fusie DDFK worden aangesloten op de infrastructuur van de gemeente Leeuwarden, dat als SSC dient. “Ook hier zullen de partners intensief samenwerken om de ambitie van de gemeente te realiseren”, aldus Klaas van der Heijden.

In de komende vier jaar voorziet Split~Vision 2750 medewerkers, in meerdere samenwerkende gemeenten, van een digitaal platform door de levering, inrichting, doorontwikkeling en het beheer van SinglePoint-for-All.

Gemeente Leeuwarden fungeert als SSC en centraal platform voor omliggende gemeenten. Leeuwarden faciliteert het samenwerken, uitwisselen van kennis en informatie rondom de processen. De rode draad door het traject zijn dertien hoofdfunctionaliteiten. De gemeente wil deze realiseren door een meer gestructureerde en digitale manier van werken. Eén toegang tot alle mogelijkheden van digitaal werken, eenduidig, eenvoudig en overzichtelijkheid in het gebruik, staan centraal. Om de samenwerking tussen de gemeenten te realiseren werkt Split~Vision met IT-partners, waaronder IT-eye, Enable-U, ITcube, Ilionx en Microsoft.
“Dit resultaat werd door Split~Vision gerealiseerd in samenwerking met de gemeenten en IT-partners. Deze partners vullen elkaar enorm goed aan in dit traject”, stelt de jury van de Computable Award.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.