Gemeente Zwolle gaat voor gestandaardiseerde en beveiligde document- en gegevensuitwisseling met Enable-U

  • Bedrijfsnieuws van
  • Enable-U
  • geplaatst op
  • 12 oktober 2015 09:20 uur

De gemeente Zwolle moet steeds meer informatie en documenten uitwisselen met Landelijke Voorzieningen en andere samenwerkingspartners. Om dit proces digitaal uit te voeren heeft de gemeente Enable-U ingeschakeld, integratiespecialist voor transparante, veilige en beheersbare informatiestromen.

Enable-U is verantwoordelijk voor de implementatie van de Digikoppeling, Enable-U 2Orchestrate en Enable-U 2Secure. Hierdoor kan de gemeente straks gemakkelijk, eenduidig, veilig en betrouwbaar informatie en documenten uitwisselen met andere overheden en ketenpartners. Zwolle is dan in staat om digitaal documenten te delen en profiteert van een aanzienlijke efficiencyslag en kostenbesparing.

Met de Enable-U Digikoppeling is de gemeente Zwolle straks aangesloten op diverse partners, zoals het Omgevingsloket online (OLO), de landelijke voorziening WOZ, MijnOverheid.nl en BAG. Ook koppelt Enable-U het cloudgebaseerde zaaksysteem van de gemeente Zwolle, Dimpact, met de Landelijke Voorzieningen. Hierdoor kunnen documenten direct worden geüpload in Dimpact en automatisch ontsloten worden naar bijvoorbeeld MijnOverheid.nl.

Door de ondersteuning van Enable-U 2Secure en Enable-U 2Orchestrate is de servicelaag van de ICT-architectuur voor de gemeente centraal georganiseerd en beveiligd. De burgers van Zwolle krijgen hierdoor actuele informatie over bijvoorbeeld een lopende aanvraag sneller inzichtelijk op MijnOverheid.nl.

Marrie Hol, informatiemanager bij de gemeente Zwolle: “Onder andere door de decentralisaties in het Sociaal Domein en de vorming van de Regionale Uitvoerinsgsdiensten (RUD’s) heb je als gemeente te maken met steeds meer partners waarmee je gegevens moet uitwisselen. Dit betekent dat niet alleen de diverse applicaties van de gemeente met elkaar gekoppeld moeten worden, maar dat je bepaalde functionaliteit ook naar buiten moet ontsluiten. Dankzij Enable-U genieten we straks van de voordelen van één centrale servicebus. Door de combinatie met Enable-U 2Secure en Enable-U 2Orchestrate borgen we ook nog eens de veiligheid en het overzicht van onze koppelingen. De Digikoppeling wordt al door zoveel gemeenten gebruikt, juist de herbruikbaarheid van de Enable-U oplossingen spreken ons aan. Dat deze straks binnen enkele dagen in productie is maakt Enable-U tot de ideale integratiepartner.”

Christoffel Klimbie, sales- en marketingmanager bij Enable-U: “Vanaf de eerste contacten met het team van de gemeente Zwolle straalde de ambitie om innovatief bezig te zijn met integratievraagstukken ons tegemoet. Zwolle wil zelf grip krijgen op koppelingen naar Landelijke Voorzieningen, tussen applicaties in de gemeente en met cloudleveranciers als Dimpact. We zijn trots dat we samen deze ambitie waar kunnen gaan maken.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...