Gemeente Zwolle gaat voor gestandaardiseerde en beveiligde document- en gegevensuitwisseling met Enable-U

  • Bedrijfsnieuws van
  • Enable-U
  • geplaatst op
  • 12 oktober 2015 09:20 uur

De gemeente Zwolle moet steeds meer informatie en documenten uitwisselen met Landelijke Voorzieningen en andere samenwerkingspartners. Om dit proces digitaal uit te voeren heeft de gemeente Enable-U ingeschakeld, integratiespecialist voor transparante, veilige en beheersbare informatiestromen.

Enable-U is verantwoordelijk voor de implementatie van de Digikoppeling, Enable-U 2Orchestrate en Enable-U 2Secure. Hierdoor kan de gemeente straks gemakkelijk, eenduidig, veilig en betrouwbaar informatie en documenten uitwisselen met andere overheden en ketenpartners. Zwolle is dan in staat om digitaal documenten te delen en profiteert van een aanzienlijke efficiencyslag en kostenbesparing.

Met de Enable-U Digikoppeling is de gemeente Zwolle straks aangesloten op diverse partners, zoals het Omgevingsloket online (OLO), de landelijke voorziening WOZ, MijnOverheid.nl en BAG. Ook koppelt Enable-U het cloudgebaseerde zaaksysteem van de gemeente Zwolle, Dimpact, met de Landelijke Voorzieningen. Hierdoor kunnen documenten direct worden geüpload in Dimpact en automatisch ontsloten worden naar bijvoorbeeld MijnOverheid.nl.

Door de ondersteuning van Enable-U 2Secure en Enable-U 2Orchestrate is de servicelaag van de ICT-architectuur voor de gemeente centraal georganiseerd en beveiligd. De burgers van Zwolle krijgen hierdoor actuele informatie over bijvoorbeeld een lopende aanvraag sneller inzichtelijk op MijnOverheid.nl.

Marrie Hol, informatiemanager bij de gemeente Zwolle: “Onder andere door de decentralisaties in het Sociaal Domein en de vorming van de Regionale Uitvoerinsgsdiensten (RUD’s) heb je als gemeente te maken met steeds meer partners waarmee je gegevens moet uitwisselen. Dit betekent dat niet alleen de diverse applicaties van de gemeente met elkaar gekoppeld moeten worden, maar dat je bepaalde functionaliteit ook naar buiten moet ontsluiten. Dankzij Enable-U genieten we straks van de voordelen van één centrale servicebus. Door de combinatie met Enable-U 2Secure en Enable-U 2Orchestrate borgen we ook nog eens de veiligheid en het overzicht van onze koppelingen. De Digikoppeling wordt al door zoveel gemeenten gebruikt, juist de herbruikbaarheid van de Enable-U oplossingen spreken ons aan. Dat deze straks binnen enkele dagen in productie is maakt Enable-U tot de ideale integratiepartner.”

Christoffel Klimbie, sales- en marketingmanager bij Enable-U: “Vanaf de eerste contacten met het team van de gemeente Zwolle straalde de ambitie om innovatief bezig te zijn met integratievraagstukken ons tegemoet. Zwolle wil zelf grip krijgen op koppelingen naar Landelijke Voorzieningen, tussen applicaties in de gemeente en met cloudleveranciers als Dimpact. We zijn trots dat we samen deze ambitie waar kunnen gaan maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.