Geteste IT-veiligheid versnelt inbedrijfstelling van datacenters

Conformiteitsverklaring voor Rittal RiMatrix S

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 28 juli 2015 10:59 uur

TÜV Rheinland heeft de voorzieningen voor de bedrijfszekerheid en databescherming voor het modulaire datacenter RiMatrix S van Rittal getest. Met de CAT II+ conformiteitsverklaring hoeven ondernemingen geen extra bewijzen te leveren voor de veiligheid van hun datacenter. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een gunstiger indeling bij verzekeringen.

Voor veel ondernemingen wordt de rol van de in hun datacenters verwerkte gegevens steeds belangrijker voor de productie. Daarom is het des te belangrijker om deze gegevens te beveiligen en de inzetbaarheid van de IT-systemen te waarborgen. Het gestandaardiseerde datacenter RiMatrix S van Rittal voldoet aan deze eisen. En TÜV Rheinland bevestigde dit officieel met een conformiteitsverklaring volgens de norm CAT II+.

De certificering van RiMatrix S als “bedrijfszeker datacenter” volgens CAT II+ is gebaseerd op een holistische benadering van een datacenter. De omgeving van het datacenter, de brandveiligheid en de elektro-, klimatiserings- en beveiligingstechniek worden geanalyseerd. Ook organisatorische aspecten, zoals onderhoud van het datacenter en opleiding voor medewerkers, worden beoordeeld.

CAT II beschrijft een concept voor de eenvoudige voeding van klimatiserings- en energietechniek met redundante componenten (n+1). Daarnaast verlangt CAT II+ vanaf de laagspanningshoofdverdeling een redundante voeding voor de IT-infrastructuur.

Omdat door deze conformiteitsverklaring al tal van aspecten met betrekking tot het datacenter zijn getest, vergemakkelijkt de certificering door TÜV Rheinland het werk voor Rittal-klanten met RiMatrix S aanzienlijk. De verklaring bewijst dat de IT veilig en faalveilig werkt. De verklaring bewijst verzekeraars bovendien dat IT-technische veiligheidsvoorzieningen zijn toegepast, wat onder omstandigheden kan resulteren in gunstiger voorwaarden voor de verzekeringnemer.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.