Giarte’s Outsourcing Performance: Top score voor Sentia

  • Bedrijfsnieuws van
  • Sentia
  • geplaatst op
  • 8 oktober 2015 10:30 uur

Sinds 2002 organiseert Giarte zijn Outsourcing Performance benchmark, het grootste onafhankelijke onderzoek naar IT-outsourcing van de Benelux. De basis voor dit onderzoek is de waardering van de relatie met de service provider, waarin naast de technische oplossing een groot belang aan de kwaliteit van deze relatie wordt toegedicht. Met een Outsourcing Recommendation Score van 94% staat Sentia in de top van de outsourcing-providers in de Benelux. Hiermee staat Sentia in haar peergroup voor het outsourcen van Infrastructure Management op een tweede plaats en kan zich meten met de grootste spelers op de markt.

In het Outsourcing Performance onderzoek kijkt Giarte hoe uitbestedende organisaties de relatie met service providers ervaren. De kwalitatieve relatie en de technische oplossing worden gewaardeerd in kwalitatief onderzoek (interviews) en kwantitatief onderzoek (data). Deze informatie wordt samengebracht in het Jaarboek Outsourcing Performance 2016, met dit jaar het thema Simplify.

Organisaties hechten een grote waarde aan dit onderzoek. Voor veel IT-providers komt omzetgroei vanuit bestaande relaties. Sentia doet voor het eerst mee aan dit onderzoek en werd beoordeeld door in totaal 31 klantorganisaties, waarbij de beoordelingen in het domein Infrastructure Management werden gedaan. Binnen deze organisaties zijn verschillende managers geïnterviewd om tot de totaalscores te komen. Giarte gebruikt haar eigen contractdatabase en verifieert of ontvangen evaluaties van organisaties komen die nog steeds klant zijn bij een service provider. Dit om te voorkomen dat gefilterde klantenlijsten worden aangeleverd. Sentia komt goed uit de bus met een Outsourcing Recommendation Score van 94%. Voor Sentia zijn er slechts twee licht negatieve aanbevelingen. Op de ranking van service providers voor bedrijfskritische infrastructuur-outsourcing staat Schuberg Philis op een eerste plek, Sentia volgt als tweede in het totaaloverzicht.

Deze resultaten zijn bekendgemaakt tijdens Outsourcing Perfomance Day op 6 oktober 2015 in Bussum.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.