Glasvezelgebruik in noordelijke provincies met bijna 50% gestegen

Drenthe is koploper met toename van bijna 60%

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 9 april 2014 07:37 uur

Het afgelopen jaar is het glasvezelgebruik in de noordelijke provincies aanzienlijk gestegen met bijna 50%. Drenthe is van de noordelijke provincies koploper in de adoptie van glasvezel: bijna één op de drie huishoudens maakt gebruik van een eigen glasvezelaansluiting. En dit aantal blijft groeien, want de komende tijd worden ook Coevorden, Emmen-Zuid en Hoogeveen-West op het glasvezelnetwerk van Reggefiber aangesloten.

Inmiddels hebben meer dan 60.000 huishoudens in Drenthe een eigen glasvezelaansluiting in huis. In de provincie zijn 25 plaatsen voorzien van een glasvezelnetwerk, waaronder Beilen, Meppel, Westerbork, Klazienaveen, Zuidlaren en Roden. Met name in de dorpen rondom Emmen is het gebruik van glasvezel hoog: bijna de helft van de huishoudens maakt hier al gebruik van de aansluiting.

Van de noordelijke provincies volgt Friesland na Drenthe op de twee plek: ruim een op de vijf huishoudens beschikt in Friesland over een eigen glasvezelaansluiting. De gemeente Leeuwarden heeft het grootste aandeel in dit percentage: maar liefst 82% van de stad is al verglaasd. Groningen volgt op de derde plek met glasvezelaansluitingen in Leek, Tolbert en Marum.

In de toekomst krijgen steeds meer gemeenten in het noorden de beschikking over een glasvezelnetwerk. Een ontwikkeling die aansluit bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg.

Sander de Vries, Salesmanager bij Reggefiber: “In het noorden van het land timmeren we met glasvezel hard aan de weg. Momenteel zijn de voorbereidingen voor de aanleg in Coevorden, Emmen-Zuid en Hoogeveen-West in volle gang en we verwachten dat alle huishoudens binnen de aansluitgebieden in deze plaatsen dit jaar worden aangesloten op glasvezel. Uiteraard gaan we hiermee verder zodat het noorden van Nederland goed voorbereid is op de toekomst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.