Goede lucht- en waterkwaliteit essentieel voor uw datacenter


Verminderde lucht- en waterkwaliteit kunnen de beschikbaarheid van uw datacenter verstoren. Het is niet vanzelfsprekend dat die kwaliteit goed is. Gelukkig biedt CAG Datacenter Solutions inzicht en doeltreffende oplossingen.

Duurzaamheid is hot.
Ook bij datacenters: veel bedrijven willen de energiekosten zo laag mogelijk houden én laten zien ‘groen’ bezig te zijn. Vaak worden daarvoor energiereducerende tools gebruikt, zoals het gebruik van koele buitenlucht (direct free cooling). Dat is inderdaad duurzaam en efficiënt, maar niet zonder risico. Peter Thorenaar, adviseur luchtkwaliteit bij CAG, legt uit: “De buitenlucht bevat veel verontreiniging in de vorm van fijnstof. Daar kunnen verzurende componenten bij zitten, zoals zwaveloxide uit diesel, stikstofoxide uit de landbouw, maar ook chloride uit zoute zeelucht. Wanneer dergelijke stoffen uit de buitenlucht het datacenter bereiken, kan dit leiden tot versnelde corrosie van de IT-apparatuur.”

Specifieke vakkennis en meetapparatuur
Een verminderd binnenklimaat heeft niet alleen gevolgen voor het comfort en de gezondheid van uw medewerkers, maar zeker ook voor de beschikbaarheid van uw datacenter, uitgedrukt in de Tier-factor. Thorenaar: “Uiteraard meet elk bedrijf bijvoorbeeld de temperatuur en de luchtvochtigheid in zijn datacenter. Maar voor het meten en beheersen van chemische, fysische en eventueel biologische componenten, is meer nodig. Specifieke vakkennis en meetapparatuur zijn vereist om te zien of er in het datacenter sprake is van Gaseous & Particulate Contamination, zoals de ASHREA TC9.9 dit omschrijft.”

Verbeteren lucht- en waterkwaliteit
Naast luchtkwaliteit is ook waterkwaliteit van grote invloed op de beschikbaarheid van uw datacenter. Zo bepaalt bijvoorbeeld de kwaliteit van uw (adiabatische) koel- of bevochtigingssysteem uiteindelijk de ‘gezondheid’ van uw datacenter. Wat CAG Datacenter Solutions zoal voor u kan betekenen op het gebied van lucht- en waterkwaliteit, vertelt Thorenaar ten slotte: “Wij beschikken over de relevante kennis, meetapparatuur en analysemethodieken. Daarmee kunnen we de lucht- en waterkwaliteit in uw datacenter haarscherp inzichtelijk maken en verbeteren. Denk daarbij aan een quickscan van het ventilatiesysteem, een volledige risico-inventarisatie van onderhoud en binnenklimaat en een probleemgericht vraagstuk zoals de analyse van aangetroffen vervuiling en corrosie.” Dit alles om ‘downtime’, en dus hoge kosten en imago schade, tot een minimum te beperken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.