Gratis SSL-certificaten via DirectAdmin en Let’s Encrypt

  • Bedrijfsnieuws van
  • Vimexx
  • geplaatst op
  • 6 januari 2016 10:34 uur

Vimexx, een jong internetbedrijf gevestigd in Amsterdam, heeft  als eerste webhostingprovider in Nederland een in eigen beheer ontwikkelde plug-in live gezet waarmee elke Vimexx-klant volledig gratis een SSL-certificaat kan aanmaken en installeren op hun webhostingpakket.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van “Let’s Encrypt”, onderdeel van het “Encrypt the web”- initiatief van de EFF (Electronic Frontier Foundation) welke als doel heeft elke website standaard via HTTPS benaderbaar maken en zodoende een veiliger internet te creëren. Dit doel wordt door grote sponsors zoals onder andere Cisco, Mozilla, Facebook, Akamai, en IdenTrust ondersteund.

Direct nadat de eerste certificaten beschikbaar waren én het ondersteund werd in alle browsers is Vimexx begonnen met het inbouwen in DirectAdmin waardoor elke klant met een webhosting-pakket van   Vimexx met slechts 1 muisklik hun domeinnaam gratis kunnen voorzien van een Lets Encrypt SSL-certificaat in DirectAdmin.

Elk certificaat is 90 dagen geldig en zal bij het aflopen automatisch door Vimexx verlengd worden zonder dat de klant hier zelf handelingen voor hoeft te verrichten.

Bart, 12 januari 2016 2:40 am

Als klangt van Vimexx heb ik al meerder certificaten op min website geïnstalleerd. Het is kinderlijke eenvoudig één klik en een minuutje wachten en het certificaat is geïnstalleerd :-)

Vimexx is echt een top bedrijf met een kwaliteit product: Container hosting. Met Container hosting heb je gegarandeerde resources (CPU, RAM geheugen, disk access) dit werkt veel beter dan de klassieke shared webhosting.

Ik heb alle details overzichtelijk op een rijtjes gezet: https://businessstarter.nl/de-beste-webhosting-is-container-hosting/
(Bovenstaande pagina wordt ge-encrypt met een Lets Encrypt certificaat!)

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.