Hartwig Medical Foundation kiest Schuberg Philis als strategische IT-partner


Hartwig Medical Foundation heeft Schuberg Philis gekozen als strategische IT-partner voor de ontwikkeling van de eerste nationale DNA-databank voor kankeronderzoek. Door DNA ‘sequencing’ worden op systematische wijze genetische fouten van tumoren in kaart gebracht, aangevuld met de klinische behandelgegevens van kankerpatiënten uit heel Nederland. Om deze DNA-samples te analyseren is enorm veel computerkracht nodig, een zwaarbeveiligde omgeving en een grote mate van continuïteit. Schuberg Philis levert High Performance Cloud Computing, softwareontwikkeling en analytics diensten.

De gegevens worden geanonimiseerd en beschikbaar gemaakt voor onderzoek om de behandeling van kanker te verbeteren. Deze gegevens worden aangeleverd door een snelgroeiend aantal Nederlandse ziekenhuizen, die zijn aangesloten bij het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

Hans van Snellenberg, directeur van Hartwig Medical Foundation, licht de keuze voor Schuberg Philis toe: “We hebben met verschillende partijen gesproken die ieder een aantrekkelijk aanbod hebben gedaan voor de opslag en processing van de data. Maar voor mij is het minstens net zo belangrijk dat er een goede match is met de partner. Ze moeten echt een bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van onze missie. Het team van Schuberg Philis viel meteen op vanwege de extra kwaliteit van de collega’s en hun gedrevenheid om samen te werken en resultaten te boeken. Die doortastende houding heeft al geleid tot diverse verbeteringen en kostenbesparingen in het analyseproces. Het is ons helemaal duidelijk dat IT een cruciale rol speelt bij het slagen van onze missie. Schuberg Philis beschikt over de juiste attitude, kennis en infrastructuur om dat mogelijk te maken.”

Pim Berger, directeur van Schuberg Philis, is ontzettend blij dat Hartwig Medical Foundation in Schuberg Philis haar strategische partner ziet: “We kunnen ons meer dan identificeren met de doelstelling om pragmatische oplossingen te vinden voor één van de grootste gezondheidsvraagstukken van onze tijd, met behulp van grensverleggende wetenschap, moderne technologie, innovatief ondernemerschap en nauwe samenwerking. Gezamenlijk met het team van Hartwig Medical Foundation hebben we de ambitie om een ‘world class system’ neer te zetten. Schuberg Philis wil nadrukkelijk een leidende positie innemen in dit domein.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.